Idén is a feljutásért rohamoznak kosarasaink

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.09.08
  • 18:51
Az újjászervezett második vonalban is a feljutásért küzd a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata, melynek otthona, a Vetési gimnázium sportcsarnoka új talajt kapott.

Péntek délután a Vetési Albert Gimnáziumban tarott sajtótájékoztatót a veszprémi kosárlabdacsapat. Naményi Miklós, a klub első embere örömmel jelentette be, hogy újabb egy évvel meghosszabbították szponzorációs szerződésüket a névadó szponzorral, a HOYA lencsegyártócéggel.

Naményi Miklós

A cég képviseletében Bácskai László kereskedelmi igazgató leszögezte: töretlenül hisznek abban, hogy az együttes elérheti célját, s feljuthat az élvonalba. – Hosszútávra tervezünk a kosarasokkal. Amennyiben kiharcolja a feljutást a gárda, készen állunk megemelni a támogatás összegét – tette hozzá.

Bácskai László

Hegedűs Gergely több mint tízéves kitérő után tért vissza a királynék városába. A rutinos játékos hangsúlyozta, nem levezetni tért haza, élvonalbeli tervei vannak régi-új együttesével. Kovács Soma, a gárda másik új szerzeménye is csatlakozott mondandójában a játékostárshoz. Kiemelte: olyan klubhoz szeretett volna igazolni, amely esélyes a feljutásra. Ezen egyesületek ajánlatai közül pedig a bakonyiaké emelkedett ki.

Rajtuk kívül még két fiatal tehetséggel is erősített a gárda: Pável Dániel a TF Budapesttől, Lógár Bence pedig Zalaegerszegről érkezett. Schéda Martin Hódmezővásárhelyről érkezik, aki hosszabb sérülése után építené fel magát Mérész Csaba alakulatában.

A csapat új játékosai: Kovács Soma, Lógár Bence, Pável Dániel, Schéda Martin, Hegedűs Gergely

A nyáron érkező Lakosa Ákos az itt töltött egy hónap során nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így szakmai okok miatt felbontotta kontraktusát a klub – tudtuk meg Naményi Miklóstól, aki azt is elárulta, dolgoznak Lakosa pótlásán.

– A cél továbbra is az arany, bajnokságot szeretnénk nyerni – erősítette meg a csapat célkitűzését a klubvezető újságírói kérdésre.

A honi másodosztály küzdelmeit alaposan átszervezték a hamarosan rajtoló szezon előtt. A korábbi keleti, nyugati csoportra osztott kiírást két országos kiterjedésű csoport váltja. A piros csoportba került a 2016/17-es szezon első tizennégy helyezettje, a zöldbe pedig az őket követő tizennégy gárdát sorolták be. Az alapszakaszt követően a piros szekció legjobb nyolc együttese kieséses rendszerben küzd meg a feljutást jelentő bajnoki címért.

Mérész Csaba

Mérész Csaba, a gárda vezetőedzője szerint nehéz megjósolni az átszervezett bajnokság erőviszonyait. – Gyorsabb játékot várok magunktól, az előző idényben nem feltétlenül voltam elégedett a sebességünkkel. Emellett meg kell tartanunk a stabil védekezésünket. A tizennégy csapatos országos divízió, több utazást, s keményebb erőpróbát ígér. Itt már nem lesz könnyű mérkőzésünk. Úgy vélem, ezzel a lépéssel nagyon közel került a bajnokság színvonala az élvonal alsó házához – összegzett.

Bemutatkozott az egyesület nemrégiben kinevezett utánpótlásvezetője, Kertész Zsolt is. A szakembertől megtudtuk, az idei évadban az U12-es lánycsapat már bajnoki rendszerben méretheti meg magát.

Baumgartner Lajos és Naményi Miklós

Ezt követően Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő kosárdobással avatta fel a Vetési gimnázium felújított talaját. A képviselőtől megtudtuk, a fejlesztés mintegy 17 millió forintból valósult meg, melynek harminc százalékát fedezte a város. Naményi Miklós hozzátette, két mobillelátó telepítését tervezik a közeljövőben. Ideális esetben késő ősszel már 900 férőhelyesre bővíthetik a Vetési gimnázium sportcsarnokát.

Fotók: Kovács Bálint - vehirsport.hu

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »