Nem szegte a futók kedvét az őszies időjárás

  • atlétika
  • 2017.09.03
  • 14:36
A hűvös, szeles idő dacára több mint háromszázötvenen mérették meg magukat az idei Veszprém Félmaratonon.

Vasárnap délelőtt a veszprémi História kertben gyűltek össze a futás szerelmesei. Ismerős arcok, baráti társaságok köszöntötték egymást a lassan hagyománnyá érő viadalon, melyet a vehir.hu hírportál és Sobri Jóska kalandpark támogatásával rendeztek meg.

A szervezők idén is kiírták a kedvcsináló, két kilométeres távot. Itt a legkisebbek mérhették össze tudásukat egy igazi élménykörön, de volt, aki bemelegítésre használta fel a futamot a fő számok előtt. A futók zöme a hosszabb távok miatt választotta a királynék városát vasárnapra. Mintegy 350 résztvevő vágott neki Veszprém utcáinak a 11 km-es és félmaratoni táv közös rajtjánál.

Az egy- és a kétkörös távot is szélvédett, városi pályán teljesítették a futók. A visszatérők megszokhatták, Veszprémben nem maradhatnak el a komolyabb kaptatók sem, amiért többek között a völgyhíd páratlan látványa kárpótolhatta a versenyzőket.

Az egykörös, 11 km-es távon a SzoESE versenyzője, Kovács Attila ért célba elsőként 36.04-es idejével. A hölgyek között pedig Mód Györgyné haladt át elsőként a célvonalon 49.10-es eredménnyel.

A félmaratoni távot Szekeres Tamás nyerte, 1 óra 21 perces ideje megsüvegelendő teljesítmény, hiszen 500 méteres szintkülönbséggel is meg kellett küzdenie a táv során. Gálné Józsa Bernadett pedig 1:35.06-os idővel nyerte a hölgyek félmaratoni versenyét.

A kategóriánkénti legjobbakat serleggel, a dobogósokat érmekkel jutalmazták. A díjakat Ovádi Péter önkormányzati képviselőtől vehették át a versenyzők.

A futóverseny részletes eredményei itt lesznek elérhetőek hamarosan.