Kezdődik az újabb Veszprém-Szeged versenyfutás

  • Telekom Veszprém
  • 2017.08.29
  • 09:02
  • MTI
Szerdán játsszák az első mérkőzést a férfi kézilabda NB I új idényében, amely várhatóan ismét a címvédő Telekom Veszprém, valamint a MOL-Pick Szeged versenyfutásáról szól majd.

Szerdán 18 órától a szegediek a Cegléd csapatát fogadják a bajnokság első játéknapján. A csongrádiak legfőbb erőssége a változatlanság, az összeszokottság, a csapategység lehet a következő idényben. Az európai élmezőny klubjaira egyre kevésbé jellemző, hogy a nyári szünetben szinte alig változik a játékoskeretük, de a szegedieknek sikerült együtt tartaniuk a csapatot.

Sandro Obranovic, Urh Kastelic és Bóka Bendegúz távozott, helyettük az orosz irányító, Dmitrij Zsitnyikov és az izlandi balszélső, Stefan Sigurmannsson érkezett, ami minőségi javulást jelent.

A klubnál csalódásként élték meg, hogy az előző szezonban a jó kezdés ellenére a Bajnokok Ligájában, a hazai élvonalban és a Magyar Kupában sem tudták megelőzni a nagy rivális veszprémieket. A felkészülési időszakot eredményesen teljesítették, a szerbiai Kopaonikon tartott edzőtábor után a magyarkanizsai, majd Ausztriában a Stájer Kézilabdanapok keretein belül rendezett tornát is megnyerték.

Ellentétes utat járt be a nyár folyamán a címvédő Veszprém, amelytől távozott többek között Aron Pálmarsson, Borbély Ádám, Marko Kopljar, Chema Rodríguez, Mirko Milasevic és Ivan Sliskovic, valamint visszavonult Gulyás Péter és Iváncsik Gergő, a vezetőedzői poszton pedig Ljubomir Vranjes váltotta Javier Sabatét.

Az érkezők közül a macedón balszélső Dejan Manaszkov, a norvég jobbátlövő Kent Robin Tönnesen, a francia balátlövő William Accambray, valamint az irányító Győri Mátyás, és a kölcsönből visszatért magyar válogatott balátlövő Jamali Iman is egyértelmű erősítést jelent, egyedül az a kérdés, mikorra sikerül ütőképes csapattá válnia a keretnek. A felkészülést a szlovéniai Roglán kezdték, a mérkőzéseiket pedig eddig két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel teljesítették.

Mindkét csapatnál beárnyékolja egy-egy nem várt esemény az idénykezdetet. A szegediek legendás gyúrója, Pióker Sándor egy héttel ezelőtt 63 éves korában elhunyt, a veszprémiek kiváló irányítója, Aron Pálmarsson pedig az első edzés előtt negyedórával rövid üzenetben tudatta, hogy élő szerződése ellenére nem csatlakozik a csapathoz. Az ügyben azóta sem történt érdemi fejlemény, és a klub nem igazolt senkit a posztjára.

A Szeged és a Veszprém mellett ezúttal is a Tatabánya esélyes az éremszerzésre, de biztatóan erősített a Csurgó, a Balatonfüred és a Budakalász is.

Az elmúlt tíz szezonban kivétel nélkül a Veszprém lett a bajnok, 1991 óta pedig csupán három alkalommal nem végzett az első helyen.

Az NB I lebonyolítása nem változott, a 14 csapat közül az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért.

A férfi NB I mezőnye: B.Braun Gyöngyös, Balatonfüredi KSE, Ceglédi KKSE, CYEB Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC (újonc), Eger SBS Eszterházy, Ferencvárosi TC (újonc), Grundfos Tatabánya KC, MOL-Pick Szeged, Orosházi FKSE-Linamar, Sport36-Komló, Telekom Veszprém (címvédő), Váci KSE.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »