Azért jött Veszprémbe, hogy újra válogatott lehessen

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.08.29
  • 05:00
Kemény edzésmunka és kiváló hangulat fogadta új állomáshelyén, az 1. Futsal Club Veszprémnél a négyszeres felnőtt válogatott Apatini Márkot.

Huszonkét éves, támadószellemű játékossal bővült az élvonalbeli veszprémi futsalcsapat kerete a nyári szünetben. Apatini Márk az NB I-ből kieső Göcsejről érkezett a régi-új játszótárs, Fehér Krisztián hívó szavaira. – Korábban a BME alakulatában játszottunk együtt, s tőle hallottam, hogy érdemes lehet ide igazolni, mivel Veszprémben minden körülmény adott a fejlődéshez. Madarász János személye is komoly húzóerő volt, s már az első hetek tapasztalatai után is azt érzem, hogy jobb játékos válhat belőlem irányítása alatt – összegezte klubváltása körülményeit Apatini Márk.

A jobblábas sportember végigjárta a korosztályos futsal-válogatottakat. Négy alkalommal – felkészülési mérkőzéseken – már a felnőttek között is magára ölthette a címeres mezt. – Az elsődleges célom, hogy felépítsem magam fizikálisan az elhúzódó hátsérülésem után. Aztán szeretnék újra képbe kerülni a válogatottnál is. Hiszek benne, hogy ha eredményesek leszünk a gárdával, akkor újra lehetőséget kapok majd bizonyításra Sito Rivera szövetségi kapitánytól – fogalmazta meg közeli és távlati céljait.

Mint mondta, kellemes benyomást tett rá új klubja, ahol hajtós, de jó hangulatú felkészülési munka zajlik. – Veszprémben sokkal keményebbek az edzések, még szoknom kell az itteni fordulatszámot. Mindenki nagyon kedvesen fogadott, s a pályán kívül is kezdem egyre jobban otthon érezni magam a városban – fűzte hozzá. Az FCV erejét illetően nem kívánt belemenni a jóslatokba, véleménye szerint idő kell, amíg összecsiszolódik a több helyen is kicserélődő egylet játéka.

Tabella
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 22
2. Dunaferr 22
3. 1. FC Veszprém 21
4. Kútház Haladás VSE 16
5. Szigetszentmiklós Futsal 12
6. Debreceni Egyetemi AC 12
7. Aramis SE 6
8. Rubeola FC Csömör 5
9. Nyírgyulaj KSE 4
10. BME-BT FC 3
utolsó módosítás 2018. november 13. 10:49
tovább »