Kéri Bianka hatodik lett az Universiadén

  • atlétika
  • 2017.08.25
  • 16:50
A fiatal veszprémi középtávfutó remek versenyzéssel hatodik helyen futott be a célba nyolcszáz méteren a tajvani világversenyen.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzője, Kéri Bianka három nap alatt háromszor állt rajthoz a kétévente sorra kerülő főiskolások és egyetemisták világversenyén, melynek idén a tajvani Tajpej városa adott otthon.

Kéri a szerdai selejtezőben – erejét remekül beosztva – futammásodikként verekedte be magát a középdöntőbe. A csütörtöki középdöntőben aztán még egy lapáttal rá tudott tenni teljesítményére: egyéni csúcsát megközelítve a harmadik legjobb idővel jutott a fináléba.

Kéri remekelt Tajpejben (archív fotó)

A pénteki döntőben is nagyot repesztett Kéri, aki egészen a hajrá végégig harcban volt a dobogóért. Végül 2:04.00-ás idejével hatodikként ért célba, megszerezve ezzel felnőtt karrierje egyik legjobb eredményét.

Tóthné Stupián Anikó tanítványát eleinte az ötödik helyen jegyezték, a szám kubai győztesét ugyanis kizárták. A döntés ellen azonban később fellebbeztek, melyet elfogadták a versenybírók. A végeredmény hivatalosnak tekinthető, Kéri Bianka hatodik lett – nyilatkozta lapunknak Török Krisztián a VEDAC szakembere.

Bianka edzője itthonról szorított tanítványának. ­– Az idei célkitűzésünk a döntőbe kerülés volt az Universiadén. Azt gondolom, hogy az időben mérhető fejlődés mellett, komoly mentális előrelépésről is tanúbizonyságot tett Bianka Tajpejen. Az előfutamban, a középdöntőben, s a fináléban is taktikusan, remekül versenyzett. Talán a döntőben elfáradt az utolsó méterekre, ez annak is betudható, hogy nem volt tapasztalata abban, hogy milyen egymást követő három napon is ilyen kemény mezőnyben futni ­– értékelte tanítványa produkcióját Tóthné Stupián Anikó. Hozzátette: ebből az eredményből lehet és kell erőt meríteni a jövő évi Európa-bajnokságra való felkészülés során.