Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kéri Bianka hatodik lett az Universiadén

2017. augusztus 25. 16:50
A fiatal veszprémi középtávfutó remek versenyzéssel hatodik helyen futott be a célba nyolcszáz méteren a tajvani világversenyen.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzője, Kéri Bianka három nap alatt háromszor állt rajthoz a kétévente sorra kerülő főiskolások és egyetemisták világversenyén, melynek idén a tajvani Tajpej városa adott otthon.

Kéri a szerdai selejtezőben – erejét remekül beosztva – futammásodikként verekedte be magát a középdöntőbe. A csütörtöki középdöntőben aztán még egy lapáttal rá tudott tenni teljesítményére: egyéni csúcsát megközelítve a harmadik legjobb idővel jutott a fináléba.

Kéri remekelt Tajpejben (archív fotó)Kéri remekelt Tajpejben (archív fotó)

A pénteki döntőben is nagyot repesztett Kéri, aki egészen a hajrá végégig harcban volt a dobogóért. Végül 2:04.00-ás idejével hatodikként ért célba, megszerezve ezzel felnőtt karrierje egyik legjobb eredményét.

Tóthné Stupián Anikó tanítványát eleinte az ötödik helyen jegyezték, a szám kubai győztesét ugyanis kizárták. A döntés ellen azonban később fellebbeztek, melyet elfogadták a versenybírók. A végeredmény hivatalosnak tekinthető, Kéri Bianka hatodik lett – nyilatkozta lapunknak Török Krisztián a VEDAC szakembere.

Bianka edzője itthonról szorított tanítványának. ­– Az idei célkitűzésünk a döntőbe kerülés volt az Universiadén. Azt gondolom, hogy az időben mérhető fejlődés mellett, komoly mentális előrelépésről is tanúbizonyságot tett Bianka Tajpejen. Az előfutamban, a középdöntőben, s a fináléban is taktikusan, remekül versenyzett. Talán a döntőben elfáradt az utolsó méterekre, ez annak is betudható, hogy nem volt tapasztalata abban, hogy milyen egymást követő három napon is ilyen kemény mezőnyben futni ­– értékelte tanítványa produkcióját Tóthné Stupián Anikó. Hozzátette: ebből az eredményből lehet és kell erőt meríteni a jövő évi Európa-bajnokságra való felkészülés során.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.