Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Közel száz indulóval rajtol az idei Hungarian Baja Veszprémben

2017. augusztus 4. 10:05 // Forrás: vehir.hu
Jövő hétvégén a Dakar-ralin is bizonyító gyári pilóták mérik össze tudásukat a Veszprém környéki tereprali világkupa-futamon.

A magyar világkupa-futamot augusztus 11. és 13. között tartjták, az ünnepélyes rajtceremóniára pénteken 16 órától a veszprémi Óváros téren kerül sor, amelyen közreműködik az Animal Cannibals zenekar is.

A versenyzők tavaly is az Óváros téren parádéztak a futam előttA versenyzők tavaly is az Óváros téren parádéztak a futam előtt

– Az idén is köszönthetünk valódi világsztárokat: eljön a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah, itt lesz a rali-világbajnokságon pallérozódó, de a terepraliban is egyre jobban teljesítő Mikko Hirvonen, vagy éppen a pályafutását motorosként kezdő, de négy keréken is rettenetesen gyors Kuba Przygonski. Nem is lehet kérdés, hogy ők hatalmas csatát vívnak majd egymással, s nem csupán azért, mert kellenek nekik a világkupa-pontok, hanem azért is, mert számukra ez az egyik utolsó állomása a Dakar-felkészülésnek. Az idén is kijelöltünk a szurkolók számára nézői pontokat, és szeretnénk is kérni őket, hogy onnan nézzék a versenyt, ezek a helyszínek pedig Hajmáskér, null pont, valamint Jutaspuszta – mondta a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője Veszprémben.

Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezőjeGaramvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője

Ovádi Péter önkormányzati képviselő elmondta, Veszprém városa büszke arra, hogy ismét vendégül láthatja az eseményt. – Ilyenkor mindenki egy kicsit Veszprémre figyel, a szállodáink tele vannak, sok turista érkezik a városba, jó hírünket viszik a világban. Bátran mondhatjuk, hogy a HunGarian Baja hozzánőtt Veszprémhez, akárcsak az Utcazene Fesztivál vagy a VeszprémFest” – tette hozzá.

– Mostanában országosan is bebizonyítottuk, hogy sikeresen meg tudjuk rendezni a legnagyobb sporteseményeket is, biztos vagyok benne, hogy Veszprém ismét helyt áll, és remek versenynek lehetünk tanúi – húzta alá Ovádi Péter mondadójában.

Ovádi Péter büszke arra, hogy a Hungarian Baja ismét Veszprémbe látogatOvádi Péter büszke arra, hogy a Hungarian Baja ismét Veszprémbe látogat

Az idei Hungarian Baján négy kategóriában (autók és kamionok, motorok és quadok, Buggies & SBS & SSV és XCountry Rally Tour) közel 100 versenyző áll rajthoz jövő hétvégén Veszprémben. A verseny egyik különlegessége, hogy a Forma-1-hez hasonlóan a kupát idén a Herendi Porcelánmanufaktúra egy ékes alkotása biztosítja.

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.