Ostromolta a dobogót az EYOF-on a veszprémi úszó

  • úszás
  • 2017.08.02
  • 20:48
Nagyszerűen szerepelt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a Balaton Úszó Klub Veszprém válogatott kerettagja, Mátrai Roland.

Negyvennyolc nemzet sportolói mérték össze tudásukat a július 24-28-ig rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Győrben. A magyar ifjúsági úszóválogatott kilenc lány és hét fiú versenyzőt delegált az olimpiai szintű rendezvényre. Köztük volt a Balaton Úszó Klub Veszprém válogatott kerettagja, Mátrai Roland is, aki kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő.

Vattai András és Mátrai Roland

Vattai András tanítványa elsőként hétfőn a 4x100 m-es férfi gyorsváltó befutó embereként tempózott, amely a délutáni döntőben az ötödik helyet szerezte meg. Kedden 50 m gyorson, csütörtökön pedig 100 m gyorson úszott remek egyéni csúcsot. Csütörtökön a 4x100 m-es mix gyorsváltó tagja volt, amely negyedikként ért célba.

A 4x100 m-es férfi vegyesváltóval a pénteki elődöntőben a második helyen jutott be a fináléba. Délutánra két helyen is változott az együttes összetétele, amely – immáron Mátrai nélkül – a negyedik helyen zárt.