Folytassa, Rasovszky Kristóf!

  • úszás
  • 2017.07.17
  • 14:58
A kiválóan sikerült öt kilométeres táv után a tíz kilométeres olimpiai számban is a legjobb nyolc közé jutna a Balaton Úszó Klub kiválósága a balatonfüredi nyíltvízi vb-n.

Bravúrosan kezdte meg világbajnoki szereplését Rasovszky Kristóf, aki szombaton a hetedik helyen ért célba 5 km-en. Edzője, Szokolai László is elégedetten nyilatkozott a vehirsport.hu-nak hétfőn délelőtt. Mint mondta, sem benne, sem tanítványában nincs hiányérzet amiatt, hogy a célfotó Kristófot hozta ki hetediknek a rendkívül szoros befutóban. – A célunk az volt, hogy Kristóf első felnőtt világversenyén a legjobb nyolcba kerüljön, ezt pedig sikerült teljesíteni – tette hozzá.

Rasovszky Kristóf úszik a balatonfüredi vb-n - Archív fotó MTI

A Balaton Úszó Klub Veszprém kitűnősége kedden (10.00) a nyíltvízi úszás klasszikus, olimpia versenyszámában, 10 km-en folytathatja remek szereplését. – Mivel a 10 km-es táv olimpiai szám, itt még komolyabb mezőny gyűlik össze. Igazi nagyágyúk ellen száll vízbe Kristóf a számára talán kedvezőbb távon – tekintett előre a holnapi viadalra Szokolai, aki szerint bravúros teljesítmény lenne, ha tanítványa ismét a legjobb nyolcban végezne.

A Lovassy gimnázium diákját még négy alkalommal láthatjuk versenyezni. Kedden tehát 10 km-en indul, csütörtökön az 5 km-es váltóban, pénteken pedig a 25 km-es távon áll rajthoz Balatonfüreden. Július 29-én a fővárosba „költözik”: a Duna Arénában az 1500 méteres gyorsúszás selejtezőjében ugrik majd medencébe.

Az embert próbáló program azt a célt szolgálja, hogy „kikristályosodjon”, melyik szám fekszik a legjobban a fiatal sportolónak – tudtuk meg Szokolai Lászlótól, aki kiemelte, a magyar úszócsapat a lehető legjobb körülmények között pihenhet és edzhet a további kihívásokra.