Veszprémi birkózó sikerei a spanyol bajnokságban

  • küzdősportok
  • 2017.07.08
  • 17:37
A Veszprémi Centrum SE négy évre kölcsönadta sportolóját a spanyol bajnokságban induló madridi Gladiador Clubnak. A fiatal birkózó bizonyított és egészen a válogatott keretig menetelt.

A veszprémi klub tehetsége, Nagy Gergő a bolgár Mehmed Kodakov edző irányítása alatt kezdte meg felkészülését Madridban. Az ifjú birkózó beilleszkedése jól sikerült, szorgalmával és alázatával hamar a csapat vezető egyénisége és társai példaképe lett.

Nagy Gergő kékben

Versenyről versenyre bizonyította rátermettségét a bajnokságban, s a magyar válogatottban is felfigyeltek rá. A korosztályos keret egyik edzője, az egykor lengyel színekben kötöttfogású világbajnokságot nyert Krzysztof Czyzewski ez év elején meghívta Gergőt a csapathoz edzeni.

A tavaszi szezon versenyeit nagy magabiztossággal nyerte, amellyel egyértelművé tette ellenfelei számára, hogy korosztályának és súlycsoportjának egyik legjobbja. Utolsó versenyét a Francisco Fernandez Ochoa Olimpiai Központban vívta meg, ahol a spanyol birkózó szövetség elnöke külön gratulált neki. Nagy ugyanis úgy nyerte meg a versenyt, hogy minden ellenfelét két vállra fektette, míg rajta egyetlen pontot érő fogást sem hajtottak végre.

Nagy a dobogó tetején

A július 10-én hazatérő ifjú reménységre nagy feladatok várnak, hiszen a nyolcadik osztályt az anyaegyesületével szorosan együttműködő Kossuth Iskolában fejezi be, miközben a hazai bajnokság kihívásaira is készül.