Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fagyos tréning Herningben

2014. január 25. 18:16 // Forrás: MTI
Megtartotta első edzését a középdöntő küzdelmei előtt Mocsai Lajos, a dániai Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A gárda péntek délelőtt utazott Aalborgból Herningbe, ahol a Jyske Bank Boxenben rendeznek majd középdöntős összecsapásokat. Dánia legnagyobb multifunkcionális csarnokában 28 ezer négyzetméteren 14 ezer néző tekintheti meg a mérkőzéseket. A házigazda dán válogatott találkozóira várhatóan csordultig meg is telik majd a létesítmény.

Mikler Roland kapus gyakorol a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén a herningi Boxenben 2014. január 17-én. A magyar csapat legközelebb január 18-án Macedónia válogatottja ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás Mikler Roland kapus gyakorol a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén a herningi Boxenben 2014. január 17-én. A magyar csapat legközelebb január 18-án Macedónia válogatottja ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás

A tréning hosszú bemelegítéssel kezdődött, majd nyújtással, valamint teremfocival folytatódott. A csarnokban meglehetősen hideg volt, a szövetségi kapitány kérte is a szervezőket, kapcsolják ki a légkondicionálást, ám erre nem került sor. Többen is - köztük a szakvezető - kapucniban, sapkában álldogáltak a hatalmas csarnokban.

"A macedónok egy rendkívül kemény csapatot alkotnak. Amit nagyon jól csinálnak, az az, hogy óriási lendülettel széthasítják a falat, ráugranak az emberre. Ez játékvezetői szempontból is nagyon fontos, hiszen sokszor belemenéses helyzetből, bejátszásokkal szereznek gólokat" - nyilatkozta a tréninget követően Mocsai Lajos, aki szerint kulcskérdés lehet, hogy a korábbi veszprémi kedvencet, Kiril Lazarovot sikerül-e majd kivenni a játékból.

A szakember hozzátette: a taktikai elemzést egyelőre nem tudták elvégezni, ugyanis a pénteki nap az utazásról szólt.

"Elképesztően hideg van, így fagyoskodtunk rendesen - mondta a norvégok elleni csoportmérkőzés egyik hőse, Lékai Máté. - Nagyon nagy mérkőzés lesz a macedónok elleni, általában kevés gólos találkozókat játszanak, és azoknak a találatoknak a nagy részét is Lazarov lövi. Ha őt ki tudnánk kapcsolni a játékból, akkor jó esélyeink lehetnek."

Putics Barna, Nagy Kornél, Schuch Timuzsin, Szöllősi Szabolcs, Ilyés Ferenc, Zubai Szabolcs, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter (b-j) a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén a herningi Boxenben 2014. január 17-én. A magyar csapat legközelebb január 18-án Macedónia válogatottja ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás Putics Barna, Nagy Kornél, Schuch Timuzsin, Szöllősi Szabolcs, Ilyés Ferenc, Zubai Szabolcs, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter (b-j) a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzésén a herningi Boxenben 2014. január 17-én. A magyar csapat legközelebb január 18-án Macedónia válogatottja ellen játszik. MTI Fotó: Kovács Tamás

Hasonlóan vélekedett Iváncsik Gergő is, aki éveken át együtt játszott Veszprémben a macedónok sztárjátékosával: "Ő a csapat motorja, ha hatástalanítjuk valamelyest, megtörhetjük a játékukat."

A magyar válogatott szombaton - 16 órától - csap össze a macedónokkal, két nappal később a házigazda dánokkal, majd újabb két nap múlva, az osztrákokkal mérkőzik meg.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.