Klasszikus bakonyi terepen versengtek

  • tájfutás
  • 2017.06.25
  • 08:45
A Fenyőfő melletti Kakas-hegy térségében rendezték meg Veszprém megye középtávú tájékozódási futó bajnokságát június 18-án, ahol kiválóan teljesítettek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai.

– A többnyire jól futható erdőben, szerteágazó, mély völgyekkel szabdalt hegyoldalakon küzdöttek meg egymással a résztvevők a megyei bajnoki címekért. Az egymást követő gerinceken és völgyeken átívelő, technikás pályák teljesítését a jelentős szintkülönbségek legyűrése tette fizikailag is meglehetősen nehéz kihívássá, ami az átlagosnál hosszabb győztes időkben is megmutatkozott – nyilatkozta Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Hozzátette: a verseny – az említett körülmények miatt – remek felkészülést jelentett az egy héttel később kezdődő középtávú országos bajnokságra.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai a kategóriák többségében teljesen elfoglalták a dobogót, összesen 27 érmet szereztek a megmérettetésen.

Eredmények:
F10: 1. Majerhoffer Márton
F12: 1. Barát Miklós, 2. Bálint Gergő, 3. Blaskó Benedek
F14: 1. Angyal Dániel, 2. Bálint Ádám, 3. Kovács Márk
F18: 2. Bácskai Péter, 3. Tokai-Kiss Bálint
F21: 1. Perczel-Szabó Krisztián, 3. Berzsenyi Miklós
F40: 2. ifj. Vass Tibor, 3. Bálint Bence
F70: 2. id. Vass Tibor
N10: 1. Etlinger Zsófia
N12: 1. Lantai Lili, 2. Gaschler Emma
N14: 2. Bácskai Eszter, 3. Tokai-Kiss Zsófia
N16: 1. Mérő Dominika, 2. Lantai Boróka, 3. Papp Viktória
N40: 1. Németh Zsoltné, 2. Mérő Edit, 3. Jankovics Hajnalka
N50: 1. Kaszásné Boa Ágnes, 2. Böröczkyné Makai Anna

Az egyéni versenyt követően, aznap délután került sor a Veszprém megyei váltóbajnokságra, amelyen háromfős csapatok indulhattak. A helyezések gyakorlatilag a Veszprémi Honvéd Sportegyesület által kiállított, és a nehéz feladatokat hiba nélkül teljesítő csapatok között dőltek el, a felnőtt korosztályban nevező egyetlen, részben zalai tagokból álló váltó mellett.

Váltó eredmények:
14 éves korosztály: 1. Kovács Márk, Lantai Lili, Bálint Ádám; 2. Tokai-Kiss Zsófia, Gaschler Máté, Barát Miklós; 3. Barát Benedek, Gaschler Emma, Kovács Jeromos
18 éves korosztály: 1. Bálint Benedek, Mérő Dominika, Bácskai Péter; 2. Lantai Boróka, Tokai-Kiss Bálint, Angyal Dániel
40 éves kategória: 1. Vass Tibor, Kaszásné Boa Ágnes, Tömösközy Tamás; 2. Barát János, Gaschler Gábor, Németh Zsoltné