Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Remekelő veszprémi utánpótláscsapatok

2017. június 19. 5:30
A Veszprém FC USE U15-ös korosztálya ezüstérmes lett, az U17-es labdarúgók pedig a bajnoki cím begyűjtése után már a feljutásért csatáznak.

– Három év munkája érett be – így értékelte a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE U15-ös legénységének teljesítményét a csapat trénere, Donát Máté. A fiatal szakember három esztendeje kapta meg edzői karrierje első együttesét. Az idei bravúros szezon végén pedig az első dobogós helyezés megjött: második lett a VFC USE U15 a másodosztályú labdarúgó-bajnokság Észak-nyugati csoportjában.

Donát Máté és csapataDonát Máté és csapata

A tizenhat csapatos pontvadászat igazán kemény ellenfeleket tartogatott a bakonyiak számára, hiszen itt rúgták a bőrt a szombathelyi, gyirmóti és soproni fiatalok és végső győztes zalaegerszegi akadémia legjobbjai is.

Donát Máté szerint a szezon legnagyobb kihívását a gárda rövid kispadja jelentette, azonban a középiskolai felvételi előtt álló tanítványai így is kitettek magukért. A toronymagasan kiemelkedő ZTE akadémistái mögött már négy fordulóval a vége előtt biztos volt a veszprémiek második helye.

A VFC USE mindössze huszonhat esztendős edzője szakmája tanulási fázisairól is mesélt. – Ahhoz, hogy valaki eredményes és jó munkát végezzen, elengedhetetlen a napi felkészültség. Minden tréninget tökéletesen meg kell tervezni, különben a gyerekek rögtön jelzik, hogy nem az elvárásaiknak megfelelő munka zajlik – mesélte a tréner, aki szaklapok tanulmányozásával, más csapatok edzéseinek látogatásával, s a motiváció terén is igyekszik napról napra fejlődni. Eközben pedig tanítványaival szemben is egyre magasabb mércét támaszt.

– Változnak a generációk, változik a fiatalok futballmentalitása is. Nem is olyan rég, mikor még játékosként rúgtam a bőrt, rendre azt hallgattam az idősebbektől, hogy bezzeg az én időmben csak a futball létezett. Pár évvel később, a másik oldalról nézve én is azt tapasztalom, hogy lazul a fiatalok hozzáállása – osztotta meg véleményét Donát Máté, elismerve, hogy a gyerekeknek iskolai feladataik teljesítése mellett nem is nagyon marad idejük a plusz egyéni képzésre.

Egy lépésre a feljutástól az U17-es gárda

Az U17-es korosztály megnyerte a harmadosztályú bajnokság Észak-nyugati csoportját, amivel kivívta az osztályozós jogot. Tóth Gábor együttese szombat délután sikerrel vívta meg a második vonalhoz vezető első lépcsőfokot, hiszen a siófoki 1-1-es döntetlen után a veszprémi visszavágón hosszabbításban múlta felül a Balaton-partiakat. A feljutásért a Dunaújvárossal mérhetik majd össze erejüket.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.