Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

2017. június 17. 16:52 // Forrás: MTI
Több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat, közülük is a legjobbak pénteken a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket.

"Kitartás kell a tanulmányi és sportolói eredményességhez" - jelentette ki az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki kiemelte, éppen a sport és a tanulás kettőssége az, ami igazán sikerrel készít fel a nagybetűs életre.

A politikus arról is beszélt, hogy a sporteredmények megbecsülésével a "sportnemzet státusz" megőrzése mellett arra törekszenek, hogy sportoló nemzetté váljon a magyar, azaz minél több emberhez jusson el a mozgás lehetősége, minél többen lehessenek részesei a sport által nyújtott élményeknek.

"A magyar sporttörténelem eredményei nem csupán dicsőséget jelentenek. Olyan tradíciót is, amely arra kötelez bennünket, hogy a kiváló sportteljesítményeket a hétköznapokban is az egészséges, sportos életmód elterjesztése kísérje" - fogalmazott Szabó Tünde.

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.