Összefogás révén született a VEDAC új pályája

  • atlétika
  • 2017.06.16
  • 19:56
Veszprém város támogatásával és civil összefogás révén gazdagodott új gerelyhajító pályával a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Az Egyetemi Stadion területén létrehozott hetven méteres pályát az utánpótlássport élvezheti.

– Ünnepélyes pillanat ez a VEDAC életében, hiszen a mai pályaavatással újjászületik a gerelyhajító sportág Veszprémben – ezekkel a szavakkal köszöntötte Németh Attila, a klub ügyvezetője a megjelenteket a péntek délutáni utánpótlásversennyel egybekötött ünnepélyes átadón.

Baumgartner Lajos, Németh Miklós, Németh Attila és Ovádi Péter

A VEDAC első emberétől megtudtuk, a beruházás másfél millió forintos értékben, közösségi összefogás keretében jött létre. A kezdeményezésben elévülhetetlen érdemeket szerzett Máhl Krisztián, a Simonyi Zsigmond általános iskola testnevelő tanára, aki a gerelyhajítás oktatásán felül a pálya építtetéséből is oroszlánrészt vállalt. Magánvállalkozók, cégek és a gyerekek szülei is kivették részüket az utánpótlásversenyekre hitelesített, hetven méteres pálya munkálataiban.

A fejlesztés mellé álló Veszprém város képviseletében Ovádi Péter szólalt meg az eseményen. Mint mondta, a veszprémi polgárok büszkék lehetnek arra, hogy ha kell, össze tudnak fogni egy nemes cél érdekében. – Az összefogás melynek következtében felépült ez a pálya leképezi városunk erejét – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A pályaavatásban Németh Miklós, az 1976-os montreali olimpia gerelyhajító bajnoka, mellett Baumgartner Lajos és Ovádi Péter önkormányzati képviselők segédkeztek.