Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Történelmi vereség

2017. június 9. 22:45 // Forrás: MTI
A magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andorrában, ahol pénteken 1-0-ra maradt alul világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A pireneusi miniállam csapata, amely amatőr játékosokból áll és 186. a világranglistán, története során először szerzett gólt Magyarország ellen, ráadásul Marc Rebes 26. percben fejelt találatával meg is nyerte a találkozót. Andorra ezt megelőzően 2004 októberében, Macedónia legyőzésével szerzett három pontot tétmérkőzésen.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata, amelyben Tóth Bence újoncként szerepelt, a kínos vereség ellenére megtartotta harmadik helyét a csoportban, de immár nyolc pont a hátránya pótselejtezőt érő második helyen álló Portugáliával szemben.

A magyarok legközelebb augusztus 31-én Lettországot fogadják a kvalifikációs sorozatban.

Európai vb-selejtezők, B csoport, 6. forduló:
Andorra-Magyarország 1-0 (1-0)
Andorra La Vella, v.: Kalogeropulosz (görög)
gólszerző: Rebes (26.)
sárga lap: Alaez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.), Rubio (60.), Vales (79.), illetve Bese (45.)
Andorra: Gomes - Rubio, Llovera, Lima, San Nicolas - Vales, Rebes - Clemente (Riera, 82.), Pujol (Ayala, 88.), Martinez - Alaez (Maneiro, 68.)
Magyarország: Gulácsi - Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. - Nagy Á., Kleinheisler - Dzsudzsák, Stieber (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) - Eppel

I. félidő:
26. perc: Rubio jobb oldali beadását követően a túlsó oldalon érkező Rebes ívelten a hosszú sarok felé fejelte vissza a labdát, amely a kapufa érintésével került a hálóba (1-0).

A magyar válogatott az első perctől mezőnyfölényben futballozott, de ez nem lendületes játékának, hanem a visszahúzódó és a területet átengedő andorrai csapatnak volt köszönhető. Bernd Storck csapata sokkal többet birtokolta a labdát, ugyanakkor komoly veszélyt egyáltalán nem jelentett a hazai kapura, egyrészt a támadó harmadban jellemző tanácstalanság, másrészt a pontatlan játék miatt.

Az igazi hidegzuhanyt egy andorrai kontra jelentette, aminek végén Rebes betalált, így a pireneusi miniállam először volt eredményes a magyar válogatott ellen. Ezt követően Eppel Márton előtt adódott ziccer, de lövését hárította a hazai kapus. Ezután ismét csak meddő magyar mezőnyfölény jellemezte a meccset a szünetig. A magyar szurkolók nem épp irodalmi stílusban tudatták a játékosokkal, hogy gyengének értékelik teljesítményüket.

A folytatásra sokkal lendületesebben jött ki a magyar csapat. Ugyan helyzeteket ez sem eredményezett, de távoli lövésekből ezúttal már veszélyeztetett a válogatott, Dzsudzsák Balázs például centikkel tévesztette el a jobb sarkot, a többi esetben pedig Gomes védett.

Az idő múlásával egyre görcsösebbé váltak a magyarok, egyedül a csereként beállt Balogh Norbert tudott rendszeresen párharcokat nyerni a jobb oldalon, de gól ezekből a lehetőségekből sem született. Dzsudzsáknak volt még veszélyes lövése, de az egész meccsen nagyszerűen védett a hazai kapus, aki csapata legjobbja volt, így elévülhetetlen érdemeket szerzett az ország legnagyobb futballsikerében. A magyar válogatott alig egy éve még nyolcaddöntős volt a franciaországi Európa-bajnokságon, ezúttal viszont története talán legkínosabb vereségét szenvedte el.

"Tudtuk, mire számíthatunk, nem leptek meg minket, mégis vesztes helyzetbe kerültünk. A második félidőben kevéske lehetőségünket sem tudtuk kihasználni, így nagy blama lett a vége, amit nem lehet megbocsátani" - mondta az M4 Sportnak Storck, aki a jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljen.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.