Minden jó, ha a vége jó

  • VLS Veszprém
  • 2017.06.10
  • 07:30
Péntek délután a VFC USE sporttelepén tartotta idényzáró bankettjét városunk labdarúgócsapata, amely stabil középcsapattá válna a jövőben.

– Minden jó, ha a vége jó – így foglalta össze egy mondatban a VLS Veszprém nemrég befejeződött idényét a klub ügyvezető igazgatója, Szabó Péter a csapat péntek délutáni idényzáró vacsoráján.

Szabó Péter

Siralmas teljesítményt nyújtott az NB III Nyugati csoport őszi idényében az újonc Veszprém, amely tizenhét forduló alatt mindösszesen kilenc pontot gyűjtött. A gárda az utolsó előtti helyről várta a tavaszi folytatást, amely aztán nagyszerűre sikeredett. A VLS-nél csak a bajnok Győr szerzett több pontot 2017-ben. Igaz, így is izgalmasra sikerült a végjáték, Guntherék csak az utolsó körben, a sereghajtó Komárom elleni győzelmükkel biztosították be, hogy jövőre is harmadosztályú focicsapata lesz a királynék városának.

– Ha a tavaszi rajt előtt valaki azt mondja nekem, hogy tizenegyedikek leszünk, annak odaadtam volna a fele királyságomat. Szerencsére olcsóbban megúsztam – tréfálkozott a klub első embere, aki köszönetet mondott az együttesnek és a stábnak, majd a két évvel ezelőtti kezdetekre is visszautalt.

A játékosok és a szakmai stáb

– Igen nagy sikert értünk el, hiszen 2015 nyarán a nulláról kezdtük az építkezést, s rögtön az első évben sikerült kivívnunk a harmadosztályú indulás jogát. Mint kiderült, óriási a különbség a két osztály között. Annak fényében különösen dicséretes a bennmaradás, hogy a szezon rajtjánál nem volt saját pályánk, de még rendes öltözőnk sem – tekintett vissza Szabó, aki szerint e körülmények miatt ragadt be a rajtnál együttese.

A VLS tavaszi sikereit, nemcsak a harmincegy gyűjtött pont jelzi. Krebsz Máté személyében utánpótlás válogatott játékossal is büszkélkedhet a bakonyi klub, melynek több játékosát is körüludvarolták a riválisok.

Az együttes jövőjéről is szó esett: a város támogatását élvezve stabil középcsapattá válna az együttes az immáron tizenhat csapatos harmadik vonalban, ahonnan ugyanúgy három csapat búcsúzik majd az idény végén. – Szeretnénk megtartani azokat, akik velünk képzelik el a jövőjüket, s még eggyel előrébb lépni az előttünk álló idényben – húzta alá a klubvezető.

Ovádi Péter

Ovádi Péter önkormányzati képviselő kiemelte, azok a játékosok, akik tavaly nyáron a Veszprém mellett tették le voksukat, bizalmat szavaztak egy félkész csapatnak. Hozzátette: a város a következő idényben is kiemelt támogatóként áll az egyesület mögé.

Irmes Zsolt

– Katasztrofális veszteség lett volna a veszprémi utánpótlásnak, ha nem sikerül a felnőtt csapatot benntartani az NB III-ban – húzta alá Irmes Zsolt, a VLS elnökségi tagja, aki szerint helyi példaképek nélkül nem lehet sikeres utánpótlásműhelye Veszprémnek.

Orbán Tamás

Orbán Tamás edző emlékeztetett: együttese jóval szerényebb költségvetésből gazdálkodhatott a vetélytársaknál, aminek függvényében örömteli, hogy a győriek után ők gyűjtötték a legtöbb pontot tavasszal. A vezetőedző szerint ehhez – a szemléletváltáson túl – az érkező játékosok pluszteljesítményi is kellett. Távozók is lesznek a klubnál, nyolc-tíz ember is kicserélődhet a VLS keretében – tudtuk meg Orbán Tamástól.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »