Sikeres szezonzárás a birkózóknál

  • küzdősportok
  • 2017.06.06
  • 16:49
  • Janku Ferenc
A gyorsan változó szabályok és a versenyrendszer átalakítása sem szegte kedvét Laczkó Benedeknek, a Centrum SE birkózójának, hogy szép eredményekkel búcsúztassa a tavaszi szezont.

Ahhoz már hozzászoktak a birkózók, hogy évente akár több alkalommal is változtat a szabályokon az UWW (a sportág nemzetközi szövetsége) annak érdekében, hogy a birkózás a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvárásainak megfelelően látványosabbá váljon.

Idén azonban a hazai szakszövetség is tovább igazodott a nemzetközi trendekhez. A serdülő és kadet (ifjúsági) korosztályoknál is „beáldoztak” egy ob rangsorfutamnak minősülő versenyt azzal, hogy válogató versennyé minősítették. Szerencsére mindhárom szakág esetében – férfi szabadfogás és kötöttfogás, valamint női birkózás – a szezon végére kerültek a válogató versenyek, így mindenki a legjobb formáját mutathatta.

Laczkó Benedek a dobogó második fokára állhatott

Így volt ezzel Laczkó Benedek is, akinek a szezon döcögősen indult, ám annál szebben zárult. A kötöttfogású válogató Kiskőrösön zajlott, ahol az elődöntőben Benedek alulmaradt a súlycsoport első számú versenyzőjével szemben, így csak a harmadik helyet sikerült megszereznie.

A Soroksáron megrendezett szabadfogású válogatóra Laczkó Benedek már jobb formában érkezett, ráadásul a sorsolás is lehetőséget adott a Centrum SE birkózójának, hogy visszavághasson azoknak az ellenfeleinek, akikkel szemben az év folyamán csak egy-két ponttal maradt alul. Benedek szép és magabiztos birkózással egészen a döntőig menetelt, ahol csak technikai ponttal kapott ki, így a dobogó második fokára állhatott.

Telt ház a soroksári szabadfogású válogatón

A fiatal sportolónak nagy tervei vannak. Amellett, hogy emelt fordulaton készül az őszi szezonra, egy nagy váltás jön életében. Szeptembertől a most induló Kozma István Birkózó Akadémián folytatja tanulmányait.