Egy gól döntött, a bronzért küzdhet a Veszprém

  • Telekom Veszprém
  • 2017.06.03
  • 17:02
A Telekom Veszprém óriási csatában 27:26-ra kikapott a Paris Saint-Germain Handball együttesétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében. Vasárnap (15.15) a bronzért játszhat a Sabaté-csapat a Barcelona ellen.

Eljött a pillanat, amit minden veszprémi kézilabda-szurkoló várt az idény kezdete óta: a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében összecsapott az előző két kiírásban ezüstérmet szerző Telekom Veszprém és a francia bajnok sztárcsapat, a Paris Saint-Germain Handball.

Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A torna után búcsúzó Javier Sabaté ezúttal is ragaszkodott eddigi elképzelésihez, s a jobbátlövő posztján egyedül Nagy Lászlónak szavazott bizalmat. Ugyancsak kimaradt az idény végén szintén búcsúzó Gulyás Péter. Ott volt viszont a tizenhatos keretben a „perememberek” közül Blaz Blagotinsek és Chema Rodríguez.

A francia fővárosból is szép számmal érkeztek drukkerek, de természetesen a bakonyi hívek voltak túlerőben. A hírek szerint legalább háromezren érkeztek Kölnbe a királynék városából, akik már fél órával a kezdés előtt őrült szurkolásba kezdtek. A szervezők ezúttal is megadták a módját, idén is hihetetlenül látványos show előzte meg az összecsapást. A felek bemutatásakor a mieink közül Aron Palmarsson kapta a legnagyobb tapsot kieli múltjának, no meg vitathatatlan zsenialitásának köszönhetően.

Kisebb meglepetésre nem a francia Remili, hanem a horvát Stepancic kezdett a franciáknál jobbátlövőben, aki az első lövését követően betalált. Rögtön jött a válasz Sulictól, aki aztán az ellentámadásnál egy kétperces kiállítást is begyűjtött. A PSG azonban nem tudott élni az emberelőnnyel, ehelyett Marguc szerzett vezetést egy gyönyörű támadás végén. Gyorsan jött az egyenlítés is Gensheimer révén, majd Nagy bombájára ismét a német klasszis felelt (6. perc: 3:3). Omeyer kapta el előbb a fonalat a kapusok közül, két védésének köszönhetően előbb Gensheimer, majd Abalo indult, a vége mindkétszer gól lett. Nagyon kellett Marguc védése, Omeyer ugyanis szemlátomást remekelt. Hansen is megtalálta a lövő formáját, aki nagy bombával alakította 4:6-ra az állást a 12. minutumban.

Ugalde előtt két gólszerzési lehetőség is adódott, előbb azonban Omeyer védte a lövését, másodjára pedig a kapufára ejtett. Nem hibázott viszont Hansen, először vezetett hárommal a rivális. Marguc jelentette a biztos pontot a Veszprém támadójátékéban, aki ismét betalált. Mikler is hozzászólt a meccshez, bravúrral tolta ki Stepancic löketét. Támadásban Lékai váltotta Ilicet, a húzás bejött, Palmarsson lopott a távolságból (15. perc: 6:7). Nagy egalizálhatott volna, de Omeyer eszén nem lehetett túljárni, a negyven esztendős hálóőr Ilic hetesét is megfogta. Továbbra is kevés gól esett, Hansen és Abalo révén a játékrész kétharmadánál is őrizte előnyét a Párizs (23. perc: 7:9).

A Telekom védekezése jól működött, Mikler is hozta a tőle telhetőt. Leginkább a helyzetkihasználással akadtak gondok, amiben jelentős szerepe volt Omeyernek. A gallok közül Remilit állították ki először, járt mellé egy hetes is, amit Gajic értékesített Skoffal szemben. A PSG-nek alaposan meggyűlt a baja a bakonyiak hatos falával, hárommal a szünet előtt Nilsson végre egyenlíteni tudott. A vezetést viszont nem tudtuk átvenni, Omeyer ugyanis kifogott Lékain is. Igaz, Luka Karabatic gólja után már magabiztos volt a magyar válogatott irányítója. Az utolsó percben Hansen negyedszer is betalált, Sabaté időt kért, Lékai pedig újra a hálóba lőtt (11:11).

Ilic sikeres átlövésének köszönhetően veszprémi góllal kezdődött a második felvonás. Igaz, nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, Narcisse pillanatok alatt kettőt vágott. A Veszprém sem akart lemaradni, Nagy jobb alsó sarokba tartó lökete a hálóban kötött ki. Először lőhettek hetest a fehér mezesek, Gensheimer ezúttal sem rontott. Nagy a balátlövő helyéről is eredményesnek bizonyult, Mikler védése után Nilsson ismét előnyhöz juttatta az övéit (36. perc: 15:14). Jó húzásnak bizonyult Serdarusic mestertől, hogy támadásban is bevetette Nielsent, a svéd beállós ugyanis egy duplával jelentkezett. Gensheimert sem lehetett tartani, 15:17-nél időt is kért Javier Sabaté.

Marguc továbbra is remekelt, de a franciák nagyon magabiztosak voltak. Gensheimer hetesből, Hansen akcióból volt eredményes, egy szemvillanás alatt meglépett hárommal a rivális. A magyar bajnok ettől sem veszítette el tartását. Blagotinsek is feliratkozott gólszerzők közé, Alilovic kivédte Gensheimer kissé flegmán eleresztett hétméteresét, majd Marguc csökkentette egyre a különbséget (45. perc: 18:19).

A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két gigász, Nagy, Gajic és Blagotinsek révén az utolsó tíz percre fordulva ismét utolérte ellenfelét a Veszprém (21:21). A Sabaté-csapat szívósan tapadt ellenfelére, 23:23-nál aztán megint Karabaticék kerültek előnybe: Gensheimer akcióból, Hansen a hetes vonalról zörgette meg a hálót. A végjátékra visszatért Mikler, Blagotinsek a kapu fölé ejtett ziccerben, Nagy viszont nagy gólt vágott (55. perc: 24:25). Remili és Gajic pengeváltása után Mikler megfogta Hansen hetesét, amivel egy csapásra talpra ugrasztotta a veszprémi drukkereket. Nikola Karabatic sajnos a legrosszabbkor szólt hozzá az összecsapáshoz (58. perc: 25:27). Nagy ragadta meg az utolsó esélyt, s hatodszor is bevágta a játékszert. Mikler megtette a magáét, megint hárított. A Veszprém – kapusát lehozva – hét a hat ellen is támadhatott, de nem sikerült betalálni.

A Párizs jutott be a vasárnapi (18.00) fináléba, ahol a Barcelonát egy góllal legyőző Vardar Szokpjéval találkozik majd. A Veszprém és a Barca 15.15-től játszik majd a bronzért.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:
Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain Handball 26:27 (11:11)
Köln, 20 ezer néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
Veszprém: Mikler – Marguc 5, Sulic 1, Nagy L. 6, Schuch, Terzic, Ugalde. Csere: Alilovic (kapus), Ilic 1, Palmarsson 1, Blagotinsek 2, Lékai 3, Nilsson 2, Gajic 5 (5), Rodriguez, Iváncsik G. Vezetőedző: Javier Sabaté.
PSG: Omeyer – Abalo 2, Stepancic 1, L. Karabatic 1, N. Karabatic 1, M. Hansen 7, Gensheimer 7 (3). Csere: Skof (kapus), Mollgaard, Narcisse 3, Remili 3, Nielsen 2, Konkoud. Vezetőedző: Zvonimir Serdarusic.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

A másik elődöntőben:​
Vardar Szkopje–FC Barcelona Lassa 26:25 (13:12)

A Veszprém–PSG találkozót következő nyilatkozatokat ITT olvashatja.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »