Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Ismét pályán a röplabda szerelmesei

2017. május 31. 6:30
Öt évvel ezelőtt, szinte egyik napról a másikra szűnt meg Veszprémben a férfi röplabdázás. Kedden délután felébredt Csipkerózsika álmából a sportág: első edzését tartotta az újonnan alakított Veszprém Röplabda Klub.

Öt évvel ezelőtt szinte egyik napról a másikra szűnt meg Veszprémben a férfi röplabdázás. Kedden délután felébredt Csipkerózsika álmából a sportág: első edzését tartotta az újonnan alakított Veszprém Röplabda Klub.

Nem is olyan régen, még meghatározó szerepet játszott a királynék városának férfi röplabda-csapata a sportág hazai élvonalában. Öt évvel ezelőtt, 2012 tavaszán financiális okok miatt szűnt meg az együttes, tátongó lyukat hagyva maga mögött. Kedden délután újra életjelet adott a sportág: első edzését tartotta a Veszprém Röplabda Klub (VRK) a Táncsics Mihály iskola tornatermében.

A VRK trénere, Fekete Géza elmondta, régóta úgy érezte, hogy igény lenne a sportág feltámasztására, s most, hogy az állam a kiemelt látványsportágak közé emelete a röplabdát, lehetőség nyílik arra, hogy új fejezet nyíljon a veszprémi röplabdázás történelemkönyvében.

Fekete GézaFekete Géza

– Úgy gondolom, hogy a felnőtt keret magja adott, nekik kell irányt mutatni utánpótláskorú játékosaink számára – tette hozzá Fekete Géza, akinek több korábbi extraligás veszprémi játékos is igent mondott az új kihívásra.

A VRK ügyvezetője, Cseresznyés Péter elmondta, személyes kapcsolatai miatt érezte úgy, hogy érdemes lenne belevágni a veszprémi férfi röplabdasport újjáélesztésébe. Az együttest amatőr játékosok alkotják, akik a sportág szeretetéért lépnek pályára, a klub az ehhez szükséges feltételrendszer kiépítésén dolgozik. Az utánpótláscsapatok legalább ilyen fontos prioritást élveznek a gárdánál. A tervek szerint három edzővel, minden utánpótlás korosztályban csapatot indít a VRK – tudtuk meg Cseresznyés Pétertől.

Cseresznyés PéterCseresznyés Péter

– Szeptembertől 50-60 igazolt sportolóval minden utánpótlás korosztályban szeretnénk csapatot indítani, amellett, hogy benevezünk a felnőttekkel az NB II-be – tette hozzá a sportvezető, aki elárulta, a röpisek még keresik állandó otthonukat az októberi bajnoki rajt előtt.

A VRK továbbra is várja a sportág iránt érdeklődőket, jelentkezni a csapat tréningjeinek helyszínén, a Táncsics Mihály iskola tornatermében lehet keddenként és péntekenként fél hattól.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.