Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zsetnyai Ákos aranyérme a diákolimpián

2017. május 28. 19:34
A veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola tanulója első helyezett lett 1500 méteres futásban a diákolimpia atlétika döntőjében.

Május 24-én megkezdődtek a 2016/2017. tanévi diákolimpia atlétika országos döntői, amelynek idén Székesfehérvár ad otthont négy korcsoportban. Csütörtökön a IV. korcsoportos egyéni pályabajnokságot rendezték meg, ahol a 14-15 éves korosztály lelkes fiataljai versenyeztek és 9 versenyszámban: 100 m futás, 300 m futás, 1500 m futás, 4×100 m váltó, 4×1000 m, magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás.

A veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola tanulója, Zsetnyai Ákos első helyezett (04:15,56) lett 1500 méteres futásban. A bajnok testnevelője: Pálmai Zita, edzője: Tóthné Stupián Anikó.

Az atlétika a legnagyobb létszámot megmozgató sportág a diákolimpián, hiszen több mint 110 ezer iskolás vesz részt benne. A verseny célja a sportág megszerettetésén és megismertetésén túl a szakág utánpótlás-bázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző bevonásával. A rendezvénysorozat és így a döntő is kiváló alkalmat biztosít a résztvevő oktatási intézmények közti kapcsolatok kiépítésére. Ezen felül a diákolimpia mozgalom lehetőséget biztosít a fair play szellemiség elmélyítésére is. A legjobbak számára pedig az országos versenyen való részvétel kiemelt lehetőséget teremt, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat egy rangos diákversenyen.

vehirsport.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. ma 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.