Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hét érmet hoztak a Mátrából

2017. május 25. 19:10
Eredményesen szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói a Mátra-hegység lábánál rendezett TIPO kupa országos rangsoroló viadalon.

A Mátra-hegység lábánál fekvő Szurdokpüspöki adott otthont a 43. alkalommal megrendezett TIPO kupa országos rangsoroló tájékozódási futó versenynek a hétvégén.

A VHSE dobogós helyezettjeinek csoportképe - Fotók: Bálint MónikaA VHSE dobogós helyezettjeinek csoportképe - Fotók: Bálint Mónika

A kétnapos megmérettetésre a Nagy-hársas hegyen került sor, egy olyan részen, ahol korábban még nem volt hasonló verseny.

– A Mátra jellegzetességeit magán viselő terepen változatos körülményekkel találkozhattak a nevezők: jól futható lombhullató erdőkben, öreg fenyvesekben és ligetes, nyílt területeken, roppant meredek völgyekkel és hegyoldalakkal tagolt, sziklaalakzatokban gazdag részeken keresztül vezettek az útvonalak az ellenőrző pontok felkutatása során. A jelentős szintkülönbségek legyűrése fizikailag, míg a színvonalas pályák teljesítése technikailag is nemes kihívást jelentett a résztvevők számára, a forróságban és viharos szélben futás amúgy is embert próbáló nehézségei mellett – informálta portálunkat Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Németh Zsoltné a dobogó legfelső fokánNémeth Zsoltné a dobogó legfelső fokán

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület képviselői összesen hét éremmel gazdagodtak összesített időeredményeik alapján.

Eredmények:
F12C: 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós
F14B: 2. Angyal Dániel
F14C: 3. Barát Benedek
F16B: 2. Bálint Benedek
N45A: 1. Németh Zsoltné
Nyílt technikás: 2. Bálint Bence

A TIPO kupa előestéjén rendezték meg a Szélrózsa kupa éjszakai tájékozódási futó versenyt, amelyen Németh Zsoltné, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület edzője N35A kategóriában ezüstérmet szerzett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.