Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Újra lesz férfi röplabdacsapata Veszprémnek

2017. május 22. 18:38
Május 30-án tartja első edzését az újonnan alakult Veszprém Röplabda Klub, amely a tervek szerint szeptemberben a nemzeti bajnokság második vonalában indul.

A felnőttek mellett minden korosztályban indítanak utánpótláscsapatokat, így a klubnál várnak minden gyermeket, iskolást és fiatalkorút, akinek tetszik a játék szellemisége, s szeretné kipróbálni magát a röplabda világában.

A szerkesztőségünkbe hétfőn eljuttatott sajtóközlemény szerint a felnőtt alakulat vezetőedzőjének a személyéről még folynak a tárgyalások, de az első edzésre már megszülethet a megállapodás a kiszemeltek valamelyikével.

A fiatalabb korosztályokat Fekete Géza fogja trenírozni, aki közel húszéves tapasztalattal rendelkezik az utánpótláskorúak nevelésében.

Újraindul Veszprémben a férfi röplabdasport - Fotó: illusztrációÚjraindul Veszprémben a férfi röplabdasport - Fotó: illusztráció

Az első edzést május 30-án (17.30) a Táncsics Mihály Szakközépiskola tornatermében tartják. Ide várják a utánpótláscsapatokba jelentkező 14-21 év közötti fiúkat.

– Veszprémben sok jó képességű, tehetséges fiú és lány röplabdázó van, köszönhetően annak, hogy 5-10-15 évvel ezelőtt számos oktatási intézményben tanítottak röplabdát órai keretek között és délutáni edzéseken. Az utóbbi években ugyan lecsökkent a röplabdát oktató tanintézmények száma, de ahol megmaradt, ott lelkiismeretes és jól felkészült testnevelők magas minőségű képzést adnak a gyermekeknek. Nekik, valamint az új érdeklődőknek szeretnénk továbbfejlődési és versenyzési lehetőséget biztosítani. Már felvettük a kapcsolatot az általános és középiskolákkal, amelyek közül a visszajelzések alapján többekkel is együttműködési megállapodást fogunk kötni – nyilatkozta Cseresznyés Péter ügyvezető.

A korábbi veszprémi férfi röplabdacsapat – amely a sportág legmagasabb osztályában, az Extraligában is szerepelt – 2012 tavaszán szűnt meg.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.