Nincs mese: győzni kell

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2017.05.16
  • 09:34
  • veszpremkosar.hu
Felfokozott hangulatban várja a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a felsőházi play-off két diadalig tartó elődöntőjének mindenről határozó csatáját, a pályaelőnyükkel élni akaró kosárlabdázóink tudják: május 19-én (péntek, 17 óra) csapatként és teljes gőzzel kell játszaniuk.

Le a kalappal a mieink előtt, lévén, a Vetési gimnáziumban elvesztett nyitó felvonás után (72-79), hétvégén egy–egyre módosították a másodosztályú bajnokság hajrájában rendezendő elődöntőt (61-74). A lépéshátrányba került bakonyiak példásan helytálltak az észak-magyarországi megyeszékhelyen, mivel szorult helyzetükben sem adták fel a harcot, – egy pompás mérkőzést követően – újra élnek a finalista reményeik. Miskolcon motiváltan és hősiesen viaskodtak: mozgósították az összes erőtartalékukat, teljes elánnal koncentráltak, az összeszedett „műsorukban” nyoma sem volt görcsösségnek, vagy idegességnek. Szervezetten és taktikusan kosaraztak: agresszíven, hatékonyan védekeztek, illetve ötletesen támadtak. Olyannyira elbizonytalanították a jó képességű ellenfelet, hogy többször is vezettek húsz ponttal.

A döntőbe jutás a tét a kosarasok számára

– A párosítás harmadik találkozóján hasonló játékkal készülünk, mint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Az alapnak azt az összecsapást, az akkor mutatott teljesítményt tekinthetjük. A stratégiánk lényege nem változik, mindennek a bázisa a jó védekezés, ugyanakkor támadásban tovább szélesíthetjük a repertoárunkat. A taktikánk tehát megvan, de azért még van mit javítanunk, a napokban ezen dolgozunk. A felek már ismerik egymást, nehéz új dolgokat mutatni a másiknak, ám talán mégis lehet. A párharc eztán is nyílt, emiatt kemény küzdelemre számítok. Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy az előttünk álló rangadó milyen jelentőséggel bír. A siker érdekében nagy erőfeszítésekre lesz szükségünk, nem nyújthatunk hullámzó produkciót, mert a miskolciak biztosan nyerni akarnak mifelénk. Nincs mese, a legjobbunkat kell adnunk – ha úgy tetszik: negyven percen át „darálni”, hogy életben tartsuk a döntős álmainkat. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor odaérhetünk a Debreceni EAC mellé, akik a másik ágról, kettő–nullás összesítéssel már döntősök (90-75, ill. 65-81).

Még egyszer nem fordulhat elő olyan forgatókönyv a királynék városában, mint április végén, mikor a hazaiak önmagukat verték meg. Egyszerűen nem veszíthetnek újabb derbit a „főhadiszállásukon”. Szerencsére felálltak a padlóról, miután idegenben egyenlítettek és „visszajöttek” a párviadalba. Tudják, hogy most is óriási energiákat kell aktivizálniuk a győzelem érdekében.

Ha az immár esélyesebb veszprémiek okosan támadnak, azzal megalapozhatják a védekezésüket: többször kényszeríthetik a riválist felállt fal elleni támadásra. Keményen és tudatosan kell játszaniuk, hiszen az egy-egy és kettő-kettő elleni párharcok megint meghatározók lesznek. Persze elől is szeretnék a megbeszéltek szerint járatni a labdát, így javíthatnak a korábbi helyzetkialakításaikon és -kihasználásukon. Biztosan ezúttal sem maradnak egyedül: a szurkolóik mellettük lesznek. Így kicsivel könnyebb lesz kiadni magukból a maximumot – és kellő önbizalmat szerezve nem lesz a párharcnak több feltámadása.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »