Madarász: Oroszlánként fogunk küzdeni az ETO ellen!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.13
  • 18:36
Az 1. Futsal Club Veszprém még nem mondott le dobogóról, hétfőn (18.30) a honi mezőny legjobbja, a Rába ETO érkezik a bakonyi megyeszékhelyre.

Két vereség után ismét nyerni tudott a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém, amely a hét elején a Haladás együttesét múlta felül (5-4) izgalmas körülmények között. Fél távnál a tabella negyedik helyén áll az együttes, négy pontra lemaradva a már dobogós Berettyóújfalutól.

– Az volt az érzésem a pad mellett, hogy a fiúk átérezték a nehézségeinket, s „megfogták egymás kezét”. Kiváló érzés volt a csapat edzőjének lenni, büszke vagyok a társaságra, amely remekül edz. Úgy tűnik, ismét rátaláltunk a helyes útra – húzta alá Madarász János vezetőedző.

Újabb hazai ütközet vár Boromiszáékra

A bakonyikra újabb hazai ütközet vár: hétfőn (18.30) a címvédő, a zajló kiírást ötpontos előnnyel vezető Rába ETO látogat a Március 15. utcai csarnokba.

– Nagyon képzett játékosok alkotják az ETO-t, amely támadásban és védekezésben is erős. Negyven percen keresztül nyomás alá helyezik az ellenfeleiket. Hogy mi lehet az esélyünk ellenük? Amikor betolnak minket a kapunk elé, üres terület nyílhat meg a hátuk mögött. Ebben a helyzetben minél gyorsabban a kapujuk elé kell kerülünk, s lehetőség szerint minél jobban kihasználni a lehetőségeinket – beszélt a várakozásairól a szakember.

Kérdés, hogy kikre számíthat Madarász mester a Győr ellen. A legutóbbi találkozót Hoffer Levente, Finta Péter, Fehér Krisztián és Füzy Zsolt is kihagyta sérülés miatt. Jelen pillanatban azonban még nem lehet tudni, hogy a felsoroltak közül ki épülhet fel hétfőre. Az ugyanakkor biztos, hogy Boromisza Gábor a Szombathely ellen letöltötte eltiltását, így visszatérhet. Bognár Péter viszont „besárgult”, így ő nem játszhat a kisaföldiek ellen.

– Jelenleg nem túl jók a kilátásaink, de bízunk benne, hogy hétfőig még bővülhet a keretünk. Természetesen jobb lenne, ha tudnám forgatni a csapatot, hiszen minél kevesebben vagyunk, annál inkább meg van kötve a kezem. Egyet azonban biztosan meg tudok ígérni: menni fogunk előre, oroszlánként fogunk küzdeni, hiszen nincs veszteni valónk. Ha mindent kihozunk magunkból, a közönségünk biztosan jól fog szórakozni. A dobogóról továbbra sem mondtunk le. Ehhez hoznunk kell a meccseinket, de már nem a saját kezünkben van a sorsunk. Most azonban nem a tabellával foglalkozunk, hanem azzal, hogy az előttünk álló meccsen a lehető legjobbunkat nyújtsuk.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »