Fél csapatnyi hiányzó a Haladás ellen

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2017.05.06
  • 09:30
Sérülések és eltiltás is nehezíti a dobogótól eltávolodó veszprémi futsalcsapat dolgát a sereghajtó Haladás elleni hétfői (18.30) találkozó előtt.

Elúszni látszanak az 1. FC Veszprém idei dobogós reményei az NB I-ben. Az együttes ugyanis az Aramis elleni győzelmet követően a Dunaferr vendéglátójaként és a Berettyóújfalu otthonában is vereséget szenvedett a felsőházi rájátszásban. Féltávhoz közeledve, egészen pontosan az ötödik forduló előtt az ötödik helyen álló Veszprém hátránya hat pont a harmadik pozíciót elfoglaló dunaújvárosiakkal szemben.

Madarász János edző helyzetét tovább nehezíti, hogy Hoffer Leventére, Finta Péterre, Fehér Krisztiánra és Füzy Zsoltra sérülés, Boromisza Gáborra pedig eltiltás miatt nem számíthat a Haladás elleni hétfői (18.30) hazai találkozón.

A veszprémiek nehéz helyzetben várják a  Haladás elleni bajnokit (archív fotó)

– Hat felnőtt és három U20-as játékosom maradt. Nem tehetünk mást, ebből a keretből próbáljuk kihozni a maximumot. Azt nem tudom, hogy ez mire lesz elég, de természetesen így is a győzelem a célunk. Azt sulykolom a fiúkba, hogy bármennyire is nehéz helyzetben vagyunk, a hitünket nem szabad elveszítenünk, nem szabad feladnunk a harcot. Így is bízom a bravúrban, s amíg matematikai esélyünk van a dobogóra, arról sem mondunk le – nyomatékosította Madarász, aki elárulta: őt és tanítványait és feszültté teszi a gárdát sújtó sérüléshullám. Azt kéri azonban a játékosaitól, hogy ezen emelkedjenek felül, s csak azzal foglalkozzanak, hogy kihozzák magukból a maximumot.

A soron következő rivális Vas megyeiek jelenleg a felsőház utolsó helyén szerénykednek miután négy vereséggel kezdték a rájátszást.

– Az alapszakasz eddigi mérkőzési alapján úgy tűnik, hogy a Berettyóújfalu és a Dunaferr kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, a többiek pedig hol nyernek, hol vesztenek. Külön szintet képvisel a Győr, melynek egyetlen ellenfele saját maga. Mindezek miatt nagyon nehéz megjósolni a bajnokság végkimenetelét. Szerettem volna megtudni, hogy mire vagyunk képesek a legerősebb keretünkkel, de erre egyelőre nincs lehetőségünk – beszélt az erőviszonyokról a szakember.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »