Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bálint Benedek kibérelte a dobogót

2017. május 3. 19:37
A Veszprémi Honvéd Sportegyesületet fiatal tájfutója egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett Nógrád Nagydíj országos rangsoroló versenyen.

Mintegy félezer résztvevővel zajlott le a Nógrád Nagydíj országos rangsoroló tájékozódási futó verseny az ünnepi hosszú hétvégén.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület dobogósai - Fotó: Bálint BenceA Veszprémi Honvéd Sportegyesület dobogósai - Fotó: Bálint Bence

A háromnapos megmérettetés során egy erdei rövidtávú futam, egy normáltávú, és egy rövidített normáltávú futam várt a nevezőkre, de a programot éjszakai tájékozódási verseny és egy 3x3-as váltó versenyszám is gazdagította, valamint az utánpótlás nevelők klubok számára Ifjúsági találkozó névvel egy külön versengést is hirdettek a szervezők, pénzjutalmat felajánlva a legjobb eredményt elérő klub részére.

Kovács Jeromos nyakába ezüstérmet akasztottak- Fotó: Bálint BenceKovács Jeromos nyakába ezüstérmet akasztottak- Fotó: Bálint Bence

– Salgótarján környékén változatos, részletgazdag domborzati formákkal leírható, különleges sziklaalakzatokban gazdag terepeken bizonyíthattak öt ország versenyzői között a Veszprém megyéből érkező tájfutók is, akik több számban is remek helyezéseket értek el. Az összes pályát hibátlanul teljesítőknek komoly elszántságra volt szükségük a három nap során, mert a jól futható tölgy és bükkerdők mellett alig áthatolhatóan sűrű bozótos helyeken, és esőtől felázott, sáros, mély horhosokon is át kellett haladniuk az ellenőrző pontok felkutatása során – mesélt a viszonyokról Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Németh Zsoltné a dobogó tetején - Fotó: Máthé IstvánNémeth Zsoltné a dobogó tetején - Fotó: Máthé István

Kiemelten jól szerepelt Bálint Benedek, aki kibérelve magának egy helyet a dobogón, mindhárom eredményhirdetésen a legjobbak közé állhatott, egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet is bezsebelve.

Bálint Benedek (a kép bal oldalán) három érmet is gyűjtött - Fotó: Bálint BenceBálint Benedek (a kép bal oldalán) három érmet is gyűjtött - Fotó: Bálint Bence

Eredmények:

Éjszakai futam:
F18: 3. Bálint Benedek (VHS)
W45: 1. Németh Zsoltné (VHS)
Open: 2. Kovács Márk, Bálint Ádám és Angyal Dániel (VHS)

3x3-as váltó:
F40: 1. az F40 Bálintok csapat (Bálint Gergő, Bálint Ádám és Bálint Benedek)

Nógrád Nagydíj:
M12C: 2. Kovács Jeromos (VHS)
M14E: 2. Kovács Márk (VHS)
M16E: 2. Bálint Benedek (VHS)
M40A: 3. Molnár Zoltán (THT)
M55A: 1. Domán Gábor (THT)
M65A: 3. Andrási Lajos (HER)
W45A: 1. Németh Zsoltné (VHS)
W60A: 1. Komár Béláné (HER)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.