Türelem és rengeteg munka

  • VESC röplabda
  • 2017.04.26
  • 17:40
Ez kell ahhoz, hogy előrébb lépjenek a VESC fiatal röplabdásai, akiknek nem sok sikerélmény jutott a nemrég lezárult bajnoki szezonban. Az együttes idei szerepléséről, s annak jövőképéről az utolsó két fordulóra beugró tréner, Holdinger Szilárd beszélt.

Nem sok babér termett a Veszprémi Egyetemi Sport Club röplabdás lányainak a 2016/2017-es idényben. A zömében tizenéves lányok alkotta együttes az utolsó helyen zárta a másodosztályú bajnokságot. Az utolsó két mérkőzés előtt a gárda trénere, Magi Gábor is felállt a kispadról. Helyét a juniorok edzője, Holdinger Szilárd vette át.

Archív fotó

– Két ember kivételével egy és ugyanaz a junior és a felnőtt együttes, így tudtam, mire vállalkozom, amikor úgy döntöttem, hogy elvállalom a vezetőedzői posztot az utolsó két fordulóra – jegyezte meg Holdinger Szilárd a „beugró edző” szerepével kapcsolatosan.

Mint mondta, egyetlen célja az volt a hátralévő két fordulóban, hogy levegye a terhet a vállakról, s önfeledt röplabdát lásson tanítványaitól. – A várakozásokat alulmúló szereplés mögött a lányok rutintalansága, s az önbizalomhiányuk állhatott. Vannak tehetséges és ügyes játékosaink, akik edzésen rendre szép vittek véghez, de a mérkőzéseken még csak részben köszöntek ezek vissza – fejtegette a visszafogott teljesítmény okait.

Hozzátette, az eredménytelen szezonnak is van pozitív hozadéka, mivel jól körvonalazódott, hogy kikre lehet építeni a jövő csapatát. – Türelem és évek munkája kell ahhoz, hogy igazán ütőképes gárdát faragjunk, de azt gondolom, hogy az idő minket fog igazolni – tette hozzá.

Ahhoz, hogy újra élvonalbeli röplabdacsapata legyen Veszprémnek, elsősorban pénzügyileg kéne megerősödnie az együttesnek. Az infrastrukturális feltételek adottak, amennyiben a röplabda is bekerül a TAO-rendszerbe, sokkal közelebb kerülhet az élvonalbeli visszajutás lehetősége is – fejtegette Holdinger Szilárdtól.

A VESC röplabdázói, középen edzőjükkel, Holdinger Szilárddal - fotó: Facebook - VESC

– Van potenciál a csapatban, s szerencsére a létszámban is jól állunk. Nyitás fogadásban voltak idén a legkomolyabb problémáink, ezt kell kiküszöbölni a következő idényre. Bízom a lányokban, már jövőre szeretnénk előrébb lépni, s a középmezőnyben harcolni – fogadkozott a mester.