Nemes célért küzd az MKB-MVM és az 1. FCV

  • Telekom Veszprém
  • 2014.02.26
  • 15:27
Veszprém két kedvenc sportcsapata küzd meg egymás ellen március 14-én a Március 15. utcai sportcsarnokban azzal a közös céllal, hogy a jegyárakból befolyó összeget a Bébi Mentő Alapítványnak ajánlja föl.

A Március 15. utcai sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón a kezdeményezésről dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kijelentette: bízik a sikerben, s abban is, hogy hagyományt teremtenek. Hozzátette azt is, megtudta, hogy a kéziseknél az edzések egyik legkedveltebb része a foci, így aztán magától adódott az ötlet: mérkőzzenek meg a fiúk egymással.

dr. Navracsics Tibor

A politikus, aki egyébként tiszteletbeli elnöke az 1. Futsal Club Veszprémnek, aláhúzta: az NB I harmadik helyén álló csapat felfelé ívelő pályán van, s a barátságos meccs minden bizonnyal nagy érdeklődésre számíthat a szurkolók körében, és a bevétel is méltó lehet a jótékonyság céljához, a Bébi Koraszülött Mentő alapítvány támogatásához. Ez utóbbiról megjegyezte: egy korábbi nyertes perének „bevételét” maga is felajánlotta a bébimentőknek.

Porga Gyula

Veszprém polgármestere, Porga Gyula az együttműködés elvét emelte ki hozzászólásában. Ne tömbszerűen létezzenek egymás mellett az egyesületek, intézmények – mutatott rá –, hanem keressék egymást, a kapcsolatokat. Megjegyezte: most a nagyobb bátorságot a kézilabdások mutathatják fel, hiszen számukra ismeretlen „terepre” merészkednek, de elvárható, hogy jövőre a futsalosok kézilabdában jeleskedjenek majd.

    dr. Tenk Tamás (a kép bal oldalán)

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány nevében dr. Tenk Tamás köszönte meg az együttműködést. Elmondta, hogy 2002-től működik az alapítvány Veszprém megye és Siófok térségében. Céljuk hármas: a koraszülöttek és újszülöttek mentése, a működéshez szükséges adományok gyűjtése, képzések tartása szakmabelieknek, illetve az „utca emberének”, diákoknak, pedagógusoknak stb., akik adott esetben életet is menthetnek tudásuk birtokában. 

A mentők tevékenysége csak részben államilag finanszírozott feladat, ezért kellenek a támogatások. Szolgáltatásuk természetesen ingyenes, a bevétel minden egyes forintját működésükre, az új-, illetve koraszülött gyermekintenzív osztály eszközparkjának fejlesztésére, gyarapítására fordítják. Éves szinten 150 mentést végeznek.

Az eseményen elhangzott, hogy a kettő- és négyezer forintos helyjegyek, valamint a 25 ezer forintos VIP-jegyek árusítását március 1-jén kezdik a Veszprém Aréna pénztárában. 

Rajki Tamás

Az 1. FCV ügyvezető elnökétől, Rajki Tamástól megtudtuk azt is, hogy az első félidőben a kézisek és a futsalosok küzdenek egymással, majd a második játékrészben vegyes csapatot alakítanak, de nem maradnak el a látványos elemek sem. Lesz például kapura rúgás neves sportolók részvételével, illetve autogramosztás is. Összefoglalva: a két-két és fél órás esemény minden bizonnyal szórakoztató is lesz.

Sevinger Zsolt

Örömmel, nagy lelkesedéssel csatlakozott a veszprémi kézilabdacsapat is ehhez az eseményhez. Szeretnénk ebben a formában is visszaadni azt a szeretetet szurkolóinknak, amit nap mint nap felénk sugároznak – fogalmazott Sevinger Zsolt, az MKB Veszprém kézilabda Zrt. cégvezetője, aki arról is beszámolt, hogy a fiúk komolyan készülnek a játékra. 

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 18. 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »