Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Tájfutással töltötték a húsvétot

2017. április 23. 10:05
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói két arany- és egy ezüstérmet szereztek a Szlovéniában rendezett Easter 4 elnevezésű négynapos nemzetközi tájékozódási futó versenyen.

Az április 15-18-ei esemény négy fordulóját változatos helyszíneken rendezték meg. Elsőként Koperben, a tengerparton elhelyezkedő híres óváros zegzugos, szűk utcáin mérhették fel az erőviszonyokat az Európa tizenöt országából érkező versenyzők egy rövidtávú futam keretében – tájékoztatta portálunkat Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Koper meseszép óvárosában melegítettek a veszprémiek - Fotók: VHSEKoper meseszép óvárosában melegítettek a veszprémiek - Fotók: VHSE

A következő két napban Podgrad környékére költözött a mezőny, ahol a szlovén karsztvidék jellegzetes, hatalmas méretű víznyelő töbrökkel és sziklákkal teleszórt hegyoldalain folytatódtak az igencsak embert próbáló küzdelmek. A verseny második napján lezúduló egész napos felhőszakadás tette rá a koronát erre a szakaszra. A futóknak végig zuhogó esőben, a parkolótól a rajt kijelölt helyéig megtett közel félórás út alatt már bőrig ázva, időnként dörgés-villámlás kíséretében kellett teljesíteniük a hosszabb-rövidebb pályákat, ami miatt a futam inkább egy extrém túlélő versenyre hasonlított.

Mérő Dominika a dobogó tetejénMérő Dominika a dobogó tetején

Végül egy újabb, a korábbiaktól teljesen eltérő jellegű részen, az Ajdovscina melletti fennsíkon bizonyíthatták a résztvevők a tájékozódási képességüket és a vagányságukat. A régebben katonai gyakorlóterületként használt terepen ugyanis számos, ember alkotta tereptárgy, ezernyi sziklatömb, többméteres sziklafal, kőből rakott támfalak, meredek falú, földbe vájt mély üregek és sűrű bozótfoltok labirintusában, akadályversenynek is beillő pályák teljesítésével dőltek el a helyezések. Némelyik ellenőrző pont megközelítése is kisebbfajta sziklamászó tapasztalatot vagy akrobata mutatványt igényelt.

Angyal Dániel aranyérmet szerzettAngyal Dániel aranyérmet szerzett

Az összesített időeredmények alapján – valamennyi pályát hibátlanul teljesítve, svájci, svéd, osztrák, szlovén, olasz, cseh, brit, német és magyar ellenfeleket lehagyva – a Veszprémi Honvéd SE három versenyzője megérdemelten állhatott a dobogóra az eredményhirdetésen. Mérő Dominika (W16) és Angyal Dániel (M14) egyaránt első helyezést ért el, míg Vass Tibor (M45) ezüstérmet szerzett.

Vass Tibor második lettVass Tibor második lett

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.