Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Grappling érmek a fővárosban

2014. február 25. 16:09
A veszprémi grappling versenyzők négy első, egy második és két negyedik helyet szereztek a G4 Grappling Liga újpesti állomásán.

A veszprémi grappling versenyzők négy első, egy második és két negyedik helyet szereztek a G4 Grappling Liga újpesti állomásán.

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának harmadik, budapesti fordulóját rendezték meg január 18-án az UTE judo csarnokában. Negyvenöt klub részvételével, négy páston folytak a küzdelmek, az indulók között ott voltak a veszprémi Colonia SE versenyzői is.

A Faragó Attila által irányított veszprémi csapat ifjúsági, junior, felnőtt és senior korcsoportban is képviselte városunkat. Sándor József senior gi 85kg-ban 1. helyen végzett, felnőtt nogi 85kg-ban pedig a 2. helyet szerezte meg. Szabó Sándor felnőtt combat 85kg-ban szerezte meg az 1. helyet. Farda Attila felnőtt nogi 65kg-ban 4. helyen végzett, Répási Tamás pedig szintén a 4. helyet szerezte meg felnőtt nogi 95kg-ban.

A fiatalok is begyűjtöttek két aranyérmet: Mesterházi Marcell ifjúsági nogi 66kg-ban aranyérmes lett, Horváth Róbert pedig a junior nogi 79kg-ban szerezte meg az első helyet.


Mi is az a grappling?
Egy kevert küzdősport, mely a birkózás, a dzsúdó, a jujitsu, a szambó, és más küzdősportok technikáit ötvözi, kizárva az ütést. A grapplingben a küzdelem megnyerhető feladással, pontozással, illetve az ellenfél leléptetésével, orvosi döntéssel. Döntetlen nincs. A feladás jelezhető kézzel, lábbal vagy hanggal.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.