Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Barabás: vereség a nagy riválistól

2014. január 25. 18:13
A Veszprém Barabás Duna Takarék KC kétgólos vereséggel távozott a Siófok otthonából a női kézilabda NB I szombati játéknapján.

Az első osztályú női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a tabella nyolcadik helyén álló Veszprém az azonos pontszámmal álló, de rosszabb gólkülönbsége miatt egy hellyel lejjebb álló Siófokhoz látogatott.

A két fél őszi összecsapásán 32:29-re nyertek a Balaton-partiak, a szombati „visszavágót” azonban a mieink kezdték jobban. Kiválóan működött ugyanis a Róth-csapat védekezése és a támadójáték is kellően olajozottan működött (9. perc: 0:3). A játékrész kétharmadánál is a bakonyiaknál volt az előny (4:5), a házigazdák azonban visszakapaszkodtak a mérkőzésbe és kisvártatva fordítani tudtak (7:5). A Veszprém sokasodó hibáit azonnal büntetette ellenfele, így öttel a szünet előtt már öt volt közte (11:6). Hirtelen összeszedett hátrányából mindössze egy találatot tudott ledolgozni a pihenőig a VBKC (12:8).

Tóth Gabriella hétszer volt eredményes, de csapata nem szerzett pontot Siófokon (archív fotó)Tóth Gabriella hétszer volt eredményes, de csapata nem szerzett pontot Siófokon (archív fotó)

A térfélcsere után pedig tovább hízott a különbség: a 39. minutumban 16:10, a meccs háromnegyedénél pedig hét 19:12 állt az eredményjelzőn. A hajrára aztán ismét összeszedte magát a Barabás. Tóth Gabriella egymás után négyszer is betalált és Planéta átlövései is utat találtak a somogyi kapuba. Tízzel a végé még öt volt közte (20:15), az 58. percre azonban már csak kettő maradt a tóparti fórból (23:21). A mieink mindent elkövettek a végjátékban, de végül nem sikerült pontot szerezniük (24:22).

A középházi (5-8. hely) rájátszásba kerülésért folytatott harcban a Veszprém hátrányba került riválisával szemben. Pelczéderék szerdán (18 óra) a Vácot fogadják a Március 15. utcai csarnokban.

Női kézilabda NB I, 15. forduló:
Siófok KC-Galerius Fürdő– Veszprém Barabás Duna Takarék KC 24:22 (12:8)
Siófok, 300 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Siófok: Futaki – Lukács 5, Németh., Szamoránsky A. 2, Léránt 4 (1), Orbán A. 7, Szalai 1. Csere: Pastrovics (kapus), Dajka 1, Szabadfi 3, Erdősi 1. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.
Veszprém: Pásztor – Kokas, Planéta 6 (3), Takács 3, Tóth E. 2, Tóth G. 7, Pelczéder. Csere: Szemerey (kapus), Kiskartali 1, Kurucz 2, Vesztergombi 1, Horváth D., Hajtai. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.