Négy számban indult, négy érmet hozott

  • küzdősportok
  • 2017.04.02
  • 07:30
Bécsi Nikolett egy ezüst- és három bronzéremet gyűjtött a Szlovákiában rendezett nemzetközi kick-box kupán.

A közelmúltban rendezték Pozsonyban a szlovák nemzetközi kick-box kupát, ahol a Veszprémi Thai-Box SE sportolója, Bécsi Nikolett négy számban is elindult.

Az első napon grand champion kategóriában mértette meg magát, ahol magyar vetélytársai mellett ukrán és szlovák versenyzőkkel megküzdve bronzéremig jutott.

Bécsi Nikolett (piros fejvédővel) négy érmet szerzett Pozsonyban

Másnap reggeltől késő délutánig versenyzett. Folyamatos készenlét mellett délelőtt pointfight kategóriában az 50 kg-osok között a döntőig jutott. A harmadik menetig azonos pontot tartva végül minimális találatkülönbséggel ugyan, de alulmaradt, így ezüstérmet szerzett. Light kontakt kategóriában újabb bronzérmet vehetett át.

Délutánra maradt az utolsó versenyszáma, amikor is az abszolút kategóriában állt tatamira. Itt is a legjobb négy közé jutott, ahol az első félidőben is pontfölényben volt, amit tovább növeltek szlovák ellenfelének szabálytalan technikáiknak intései. A második félidőben riválisa próbálta érvényesíteni magassági és súlyfölényét. A páston kívül a padlóra lökte Bécsit, aki teljes súlyával a térdére esett, ahonnan csak orvosi támogatással tudott az elsősegély helyig jutni. Ellenfele hiába kapott újabb mínusz pontot, a veszprémi sportoló a mérkőzés feladására kényszerült, így nem jutott a döntőbe. Ezzel az ezüstérme mellé megszerezte a harmadik bronzérmét is.

Bécsi Nikolett a dobogó harmadik fokán

– Szerencsére Niki térdsérülése jól gyógyul és rövid kényszerpihenő után a következő nemzetközi versenyére készülhet – tájékoztatta portálunkat Vajky László edző.