Válogató és diákolimpiai érmek

  • küzdősportok
  • 2017.03.20
  • 18:15
  • Németh Attila
Eredményes negyedévet zártak a Veszprémi Dózsa SK birkózói: Krepsz Martin és Szabó Tamara is értékes érmeket szerzett.

Január végén, Érden szumóban is kipróbálták magukat a Veszprémi Dózsa SK birkózói. Krepsz Martin +100 kg-ban az U16-os válogató versenyt megnyerte, egy korosztállyal feljebb, U18-ban pedig bronzérmet szerzett. Testvére és csapattársa, Krepsz Botond a nagyon sűrű mezőnyben nem tudta beverekedni magát a legjobb négy közé a 66 kg-ban, de számára is hasznos volt az erőpróba.

Február 25-én Kaposváron kadet válogató versenyt rendeztek, ahol +100 kg-ban Krepsz Martin volt érdekelt. Kaposvári és tatabányai ellenfelét is legyőzte, a döntőbe jutás azonban ferencvárosi riválisával szemben nem sikerült, így végül a bronzérmet szerezte meg.

Március 18-án Pestszentimrén rendezték a II-III. korcsoportos leány diákolimpiát, ahol a Veszprémi Dózsa színeit 46 kg-ban Szabó Tamara képviselte. A tehetséges veszprémi lány bátran birkózott, és nem sok hiányzott, hogy az aranyéremért birkózhasson. A döntőbe jutásért szoros mérkőzésen kapott ki bajai ellenfelétől, de így is büszke lehet a diákolimpiai bronzérmére. A Veszprémi Dózsa SK birkózóit Faragó Zsolt és Izsák Károly készítette fel.