Három Boromisza-gól, értékes iksz

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.02.21
  • 21:22
Az 1. Futsal Club Veszprém 3–3-as döntetlent ért el a Dunakeszi vendégeként, így megőrizte harmadik helyét a futsal NB I tabelláján.

Igazi futsal-csemegének ígérkezett a péntek esti teltházas összecsapás, mely jelzőre a csapatok helyezése adott okot.

A mérkőzés remekül kezdődött a mieink számára, hiszen a 2. percben remek szögletvariációt váltottak gólra Boromisza Dániel révén. Lüktető játék folyt a pályán, odatették magukat a fiúk mindkét oldalon. A hazaiak az 5. percben egyenlítettek. A folytatásban mezőnyben folyt a játék, mígnem a 12. percben Szabadfi precíziós keresztpasszát Boromisza Gábor pimaszul pörgette a kapuba. Nem lanyhult a mérkőzés irama és a hazaiaknak a 14. percben sikerült másodszorra is egyenlíteniük. Nem örülhettek sokáig a hazai szurkolók, hiszen a középkezdés után Boromisza Gábor elemi erővel vágta a labdát tíz méterről Tóth kapujába. A félidő utolsó percében egalizálni tudott a Dunakeszi, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Megőrizte harmadik helyét az 1. FCV (archív fotók)

A lelátón mindenki egybehangzó véleménye volt, hogy sok ilyen mérkőzés kellene a futsal-bajnokságban.

A második játékrészben taktikusabb játékot mutatott mindkét csapat, de mérkőzés színvonala így se csökkent. Reveland ismét bizonyította, hogy biztos pontja a veszprémi védelemnek és többször is remekül hárított. Mindkét csapat kapufáig jutott, de nem sikerült gólt szerezniük. Az utolsó percben Boromisza Dániel buktatásáért elmaradt a jogos büntető, így a végső dudaszó után 3–3-as eredményt mutatott a tábla. A látottakat a publikum – roppant sportszerűen – felállva, hosszú tapssal jutalmazott.

Futsal NB I, 21. forduló:
Dunakeszi Kinizsi Futsal–1. Futsal Club Veszprém 3–3 (3–3)
Dunakeszi, vezette: Kujbus (Varga, Szuromi).
Dunakeszi: Tóth Gy. – Kun, Safar, Temesi, Varga Cs. Csere: Hacker (kapus), Csopaki, Fekete, Horváth N., Horváth Sz., Hosszú, Kovács I. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Veszprém: Reveland – Bényi, Tar, Boromisza D., Marton. Csere: Finta, Tatai, Boromisza G., Szabadfi, Mudra, László, Weisz. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Temesi (5.), Safari (14.), Fekete (19.), ill. Boromisza D. (2.), Boromisza G. (12., 14.).

Az immáron harminchárom pontos 1. FCV – az eredménynek köszönhetően – megőrizte kétegységnyi előnyét a Dunakeszi együttesével szemben. Amennyiben hétfőn nem borul a papírforma, s az eddig szintén harmincegy pontot gyűjtő Aramis kikap a címvédő ETO együttesétől, úgy az alapszakasz utolsó fordulóját a mieink várhatják a dobogó harmadik fokáról.

– Elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen a minimális célunkat elértük és megtartottuk az előnyünket a Keszivel szemben. A fiúk kiváló teljesítményt nyújtottak és szó szerint egy csapatként küzdöttek a pályán. Ezzel a teljesítménnyel a Rába ETO csapatát is képesek lehetünk „megizzasztani” a Magyar Kupa március 8-ai elődöntőjében Berettyóújfalun – összegzett Rajki Tamás ügyvezető elnök.

A Magyar Kupa négyes döntőjét megelőzően március 3-án (hétfőn) 18:30-kor a Szeged ellen zárja az alapszakasz küzdelmeit az 1. FCV.