Már harmadik a futsalcsapat!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.02.17
  • 21:27
A jól küzdő, ám visszafogottabb teljesítményt nyújtó Veszprém mindhárom bajnoki pontot otthon tartotta a Csömör ellen.

A papírforma hazai sikert ígért a futsal NB I hétfői összecsapásán, hiszen a tabella negyedik helyén álló Veszprém a tízedik Csömört fogadta. A mérkőzés első periódusa azonban egészen másként alakult: hiába szögezte ugyanis kapujához a vendégeket a Madarász-csapat, Tatai két labdavesztése után előbb Jenei, majd Maruzsi gurított higgadtan Reveland kapujába (6. perc: 0–2).

Nehezen ocsúdtak fel a hidegzuhany után a bakonyiak, akik továbbra is többet birtokolták a játékszert, az utolsó passzoknál, lövéseknél azonban rendre hibáztak. A szervezetten védekező Rubeola kapuja így érintetlen maradt az első játékrészben.

Fordulás után is a vendéglátó dominált, gólt azonban csak a 29. percben sikerült szereznie Boromisza Gábor révén. Ezt követően szinte felbillent a pálya, az FCV tucatszám dolgozta ki lehetőségeit, ám a kapufával is jó barátságot kötő csömöri portás, Varsányi hatalmas bravúrokat mutatott be. A 34. minutumig bírta szuflával a Rubeola, ekkor Tar egyenlített, majd nem sokkal később Boromisza Dániel a vezetést is megszerezte (3–2).

A hajrában – kapusát lehozva – öt a négy ellen támadott a Rubeola, de így sem tudott túljárni jól védekező ellenfele eszén. Sőt, a mienk előtt adódtak lehetőségek, melyek végén előbb Tar, majd Tatai hozta kihagyhatatlan helyzetbe a mesterhármasig jutó Boromisza Gábort. A slusszpoént pedig a góllövőlista második helyén álló Tatai szolgáltatta, aki az utolsó másodpercben alakította ki a 6–2-es végeredményt. A Veszprém győzelmének köszönhetően fellépett a tabella harmadik helyére!

Futsal NB I, 20. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–Rubeola FC Csömör 6–2 (2–0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Herbály (Antal, Kovács P.).
Veszprém: Reveland – Bényi, Boromisza D., Tar, Marton. Csere: Boromisza G, Tatai, Gulyás M., Mudra. Vezetőedző: Madarász János.
Csömör: Varsányi – Nagy R., Jenei, Tősér, Zoufal. Csere: Dénes, Maruzsi, Horváth B., Tvaruska. Vezetőedző: Balogh István.
Gólszerzők: Boromisza G. (29., 36., 39.), Boromisza D. (34.), Tar (35)., Tatai (40.), ill. Jenei (4.), Maruzsi (6.)

Edzői nyilatkozatok

Madarász János: – Csak a győzelemnek tudok örülni, semmi más pozitívumot nem tudok mondani a játékunkról. Betegségek és nagypályás elfoglaltságok miatt az elmúlt időszakban többen is hiányoztak az edzésekről. Előbbit természetesen megértem, utóbbit pedig meg kell tűrnöm, de így nagyon nehéz készülni. Az említett okok miatt ilyen mérkőzésre számítottam.

Balogh István: – Az első huszonöt percben a maximumot nyújtottuk, fegyelmezetten és higgadtan játszottunk. A mérkőzés végére azonban fizikálisan és fejben is elfáradtunk, így összességében megérdemelt a Veszprém győzelme.


A mérkőzés előtt írtuk: Felléphetnek a dobogóra