Felléphetnek a dobogóra

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2014.02.15
  • 13:11
Hétfőn (18:30) a Csömör látogat a 1. Futsal Veszprémhez, amely győzelme esetén a tabella harmadik helyére léphet.

A Rákosmenti FC visszalépése miatt a héten nem játszott bajnokit a megyeszékhely futsalcsapata, edzőmérkőzést azonban igen: csütörtökön a magyar válogatott ellen léptek pályára Móron.

– Elsősorban gyakorlási lehetőségnek fogtuk fel az összecsapást. Sérülések, betegségek és nagypályás elfoglaltságok miatt nem tudtunk a legerősebb összeállításban szerepelni, így olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak. Továbbá az utánpótlásunkból két tizenhat éves fiatal is bemutatkozott nálunk – tekintett vissza a találkozóra Madarász János.

– Az említett okok miatt egyoldalú volt a mérkőzés. Nem tudtuk felvenni ellenfelünkkel a versenyt, de nem is ez volt a cél, hanem, hogy lássam, mire képesek a jövő emberei és miben kell még fejlődniük. Kellenek az ilyen mérkőzések is, hogy a játékosok ne higgyék el, hogy már mindet tudnak erről a sportágról, s érezzék a saját bőrükön, hogy van még hova fejlődni – tette hozzá az FCV vezetőedzője.

Ismét itthon játszik a futsalcsapat

Hétfőn viszont már újra az NB I-ben bizonyíthatnak Tataiék, akik a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Csömört fogadják a Március 15. utcai csarnokban. Emlékeztetőül: a mieink január végén 6–0-ra kiütötték a Pest megyeieket a kupában.

– Mindenképpen nyerni szeretnénk, hiszen, ha ez bekövetkezik, fel tudunk lépni a dobogóra. Ezek a mérkőzések azok, amelyektől mindig a legjobban tartok, ugyanis, ha a játékosaim elhiszik, hogy övék a jobb csapat, elkönnyelműsködhetik a meccset. Igaz, erre még nem volt példa, de tény, hogy egy jó együttes ellen sokkal könnyebb motiválni egy társaságot, mint egy papíron gyengébbek ellen.  Remélem, hogy ebbe a hibába most sem fogunk belesni és magabiztosan hozzuk a meccset – fogalmazott a szakember.

Hozzátette: kissé morcos, mert beindult a nagypálya, s az ottani tevékenységeik miatt sokan hiányoznak az edzésekről. De, mint mondta, ezzel együtt kell élnie, s ebből kell kihoznia a legjobbat. A stáb a sérült Vass Ferenc és Hazuga Soma játékára továbbra sem számíthat, s az is megnehezíti a dolgukat, hogy a héten többen is influenzával küszködtek.

Dobogót érhet a siker

A hétfőin kívül még két meccse van az alapszakaszban a jelenleg negyedik helyen álló FCV-nek: előbb Dunakeszire látogatnak, majd a Szegedet látják vendégül. Az egy meccsel többnél járó Aramis a jövő héten nem lép pályára, így a mieink győzelmük esetén felléphetnek a dobogó legalsó fokára. Az pedig, hogy ott is ragadhatnak-e, egy héttel később, Dunakeszin derül ki. Ugyanebben, tehát az utolsó előtti fordulóban a Rába ETO-t látja vendégül az Aramis.

A tabella élmezőnye
1. Rába ETO 17 meccs/49 pont, 2. Berettyóújfalu 18/46, 3. Aramis 18/31, 4. Veszprém 17/29, 5. Duunakeszi 17/27, 5. MAFC BME 18/26.


Futsal NB I, 20. forduló:
Február 17. (hétfő) 18:30
1. Futsal Club Veszprém–Rubeola FC Csömör
Március 15. utcai sportcsarnok