Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felemás floorball-hétvége

2014. február 11. 22:41
A hétvégén az IBK Cartoon Heroes együttesét fogadta a veszprémi Lizards FT a bajnokságban. Az U14-esek nyertek, az U16-asok kikaptak.

Az U14-es keret minden tagja meghívást kapott az edzőktől. A kispad így nagyon hosszú lett, de az első játékrészt nem bízták a véletlenre a „gyíkok”. A kezdősor egy perc után elkezdte a gólgyártást Orosz Luca révén. Ezt egy hosszabb gólszünet követte, de a hazaiak fölénye érezhető volt. A „mesehősök” tartották magukat, ám a 13. perc végén Fertig Dávid betalált az ellenfél kapujába. Őt követte még Bögi Levente, aki szemfüles módon, a rövidet jól megnézve juttatta a labdát a hálóba.

A második tizenöt percben pályára léptek a fiatalabbak is, akik meghálálták az edzői bizalmat. Közülük az első harmadban is eredményes Fertiget kell megemlíteni, aki a hatból három gólt „vállalt”. Mellette Pintér Márton, Kiss Máté és Tóth Imre volt eredményes. A végén a vendégek is betaláltak Tótik Simon kapujába, aki ettől függetlenül nagyon jól védett az egész mérkőzésen. Az utolsó harmadban még egy gólt lőttek a veszprémiek.

A veszprémiek a tabella éléről várják a február 23-ai – Rudas elleni – találkozót.

U14-es floorball-bajnokság:
Lizards FT–IBK Cartoon Heroes 10-1 (3-0, 6-1, 1-0)
Pontszerzők: Réti Anna, Tóth Imre (1+0), Orosz Luca (1+0), Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál, Tótik Simon, Bódis Máté, Kiss Csenge, Balázs Levente, Réti Péter (0+1), Fertig Dávid (5+0), Trombitás Anna (0+2), Bögi Levente (1+1), Kiss Csongor, Pintér Márton (1+1), Tóth Péter (0+1), Tótik Loretta. Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán.

Az U16-os mérkőzés nagyobb iramban indult el. Az ellenfél soriban többen már a felnőtt első osztályban játszanak. Ez a játékukon is látszott: gyorsaságban, fizikumban, ütközésekben is a mieink előtt jártak. A bakonyiak tizenkilenc másodperc alatt gólt kaptunk. A válasz gyorsan jött Kasza Balázstól, aki hátulról indulva hatalmas bombát lőtt félpályáról. A gólöröm nem tartott sokáig, mivel a kapu előtt elvesztett labdát a szemfüles ellenfél könyörtelenül beverte. A folytatásban fej-fej mellett haladt a játék. A rivális kapuja előtti keveredésből Bódis Máté jött ki jól, aki nem hibázott. A hátralévő időben az ellenfél háromszor, a vendéglátó pedig egyszer volt eredményes.

A második részben is folytatódott a kemény játék. A Lizards kevés ilyen hajtós, mérkőzést játszott az idén. Persze kell a sok ütközés, csak így lehet megtanulni a kemény játékot. Az ellenfél ötöt lőtt, a mieink eggyel sem tudtak válaszolni. A harmadik játékrészben 3-3 lett az eredmény. Praznovszky Pál, Horváth László és Kasza Balázs volt ismét eredményes.

Az U16-os gárda február 16-án a Neumann együttesét fogadja.

U16-os floorball-bajnokság:
Lizards FT–IBK Cartoon Heroes 6-13 (3-5, 0-5, 3-3)
Pontszerzők: Hajas Nándor (0+2), Kasza Balázs (2+0), Kovács Áron, Horváth László (1+2), Balogh Roland, Réti Anna, Tóth Imre, Kiss Máté (1+0), Praznovszky Pál (1+0), Tótik Simon, Bódis Máté (1+0), Balázs Levente. Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.