Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Letették az új győri sportcsarnok alapkövét

2014. február 11. 18:25 // Forrás: MTI
A Magvassy Mihály csarnok tőszomszédságában letették az új győri multifunkcionális sportcsarnok alapkövét.

Az arénába - mely egybeépül a Magvassy csarnokkal - több mint 5000 néző fér majd be, és novemberi átadását követően az első nagy eseménye a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság lesz.

"A győriek régóta vártak arra, hogy a multifunkcionális csarnok megvalósulhasson, hiszen így még többen élvezhetik majd kézilabdázóink Bajnokok Ligája szerepléseit, Európa- és világbajnokságok helyszíne lehet Győr, és tovább erősödhet az utánpótlásbázis is" - fogalmazott a helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a csütörtöki ünnepi eseményen Borkai Zsolt polgármester.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megköszönte a kormány támogatását, az állam ugyanis csaknem ötmilliárd forintot biztosít a létesítmény megvalósítására.

Épül az új győri multifunkcionális sportcsarnok, a háttérben a Magvassy Mihály Sportcsarnok 2014. január 30-án. Az arénába - amely egybeépül a Magvassy csarnokkal - több mint 5000 néző fér majd be, és a novemberi átadását követően az első nagy eseménye a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság lesz. MTI Fotó: Krizsán CsabaÉpül az új győri multifunkcionális sportcsarnok, a háttérben a Magvassy Mihály Sportcsarnok 2014. január 30-án. Az arénába - amely egybeépül a Magvassy csarnokkal - több mint 5000 néző fér majd be, és a novemberi átadását követően az első nagy eseménye a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság lesz. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár azt emelte ki, hogy Győr a sportok városa, a helyi klubok nem csupán a várost, de Magyarországot is több nagy sikerrel örvendeztették meg, ezért a megyeszékhely megérdemli ezt a beruházást.

"A kormányzat éppen azért támogat ilyen fejlesztéseket, mert azt szeretnénk, hogy egészséges nemzedékek, sportos nemzet otthona legyen Magyarország" - mondta a politikus, hangsúlyozva, hogy a létesítmény nem csupán a versenysportról szól, felépülésével egyre több fiatal kaphat majd kedvet a sportoláshoz.    

Simon Csaba, a Győr Projekt kft. ügyvezetője elmondta, a január 8-i területátadással a kivitelező megkezdte a munkát. Az előkészületek után hamarosan elkezdődik a szerkezetépítés. Ez május végére készülhet el, majd a különböző szakipari munkák következnek. A nyár folyamán a Magvassy csarnok is megújul, és egy új öltözőépület is épül.    

Az új aréna befogadóképessége változtatható lesz az aktuális rendezvény férőhelyigénye szerint. A közel 5500 ülőhely egy részét szerelik be fixen, a többit úgy alakítják ki, hogy a lelátó alá betolható legyen. A csarnok küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a Magvassyt is beleértve egyszerre négy edzésre kerülhet sor. Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást kap, mely megvilágítva az elképzelések szerint látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Az új létesítmény nemcsak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.    

Görbicz Anita, a Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapat kapitánya örömét fejezte ki, amiért a jövőben még nagyobb nézősereg előtt léphetnek pályára a BL-ben, s jelezte, már alig várja, hogy a decemberi Európa-bajnokságon játszhasson az új arénában.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.