Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szünet után felőrölték a Barabást

2014. február 11. 18:24
A veszprémi női kézilabdacsapat súlyos, tizenegy gólos vereséget szenvedett a francia Fleury Loiret Handball otthonában a KEK nyolcaddöntő első meccsén.

Mint ismert, a VBKC – szakmai és anyagi okokat mérlegelve – feladta pályaválasztói jogát, így a párharc mindkét felvonását Franciaországban rendezik. A Fleury Loiret Handball erejét mutatja, hogy az előző körben norvég Stabaek együttesét magabiztosan búcsúztatták. Soraikban a hazai kiválóságok mellett spanyol, lengyel és román válogatottak is megtalálhatóak.

Mindezek ellenére az első játékrészben még kiválóan tartotta magát a Róth-csapat: a félidő derekánál 10:7, a szünetben pedig 17:13 állt az eredményjelzőn.

Fotók: larep.frFotók: larep.fr

Sajnos a szünet érvényesült a papírforma, s a házigazda folyamatosan növelte előnyét (48. perc: 29:21). Tóth Gabriella és Planéta egyaránt hat-hat akciógólig jutott, de kettejük remeklése nem volt elég a szorosabb végeredmény kiharcolásához (33:22).

A visszavágót vasárnap (18 óra) rendezik Saran városában.

Női kézilabda KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Fleury Loiret Handball–Veszprém Barabás 33:22 (17:13)
Montargis, 1000 néző. Vezette: Ilieva, Karbeska (macedónok).
Loiret: Zoqbi de Paula – Lopez Herrero 5, Cisse, Siodmiak 2, Stanca 2, Bruneau 5, Tounkara 3. Csere: Callave (kapus), Alberto Francisca 2, Fernandez Ibanez 3, Kamdop, Houette 6, Manga, Rassinoux, Mangue Gonzales 3 (1), Niombla. Vezetőedző: Frederic Bougeant.
Veszprém: Szemerey – Marincsák, Planéta 6, Tóth G. 6, Takács 3, Kurucz 1, Vesztergombi 5. Csere: Pásztor (kapus), Tóth E. 1 (1), Pelczéder, Horváth D., Kiskartali, Hajtai, Kokas, Gulyás. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/1.

– A francia csapat rendkívül erős és rutinos, több játékosuk is klasszis színvonalat képvisel. Az első félidőben biztatóan játszottunk. Lőttünk tizennégy gólt, igaz tizenhetet kaptunk is. Sajnos a második félidőben kidomborodott a nagyobb játékerő – fogalmazott Róth Kálmán a veszprémiek honlapján. – Az ellenfél két sorral játszott, amikor pedig lement két-három kulcsjátékosunk, azonnal megnőtt a különbség. Elfáradtak a játékosaim. Az ellenfelünk bizonyította, amire a felkészülés folyamán számítottunk. Nekünk nem ezeket a mérkőzéseket kell megnyerni, viszont rengeteget kell belőlük tanulni – tette hozzá a szakember.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.