Gólzápor az évzáron

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2016.12.12
  • 20:26
Döcögős kezdés után 7-2-re kiütötte a sereghajtó Bőnyt az 1. Futsal Club Veszprém, amely így visszavette korábbi második helyét az NB I tabelláján.

Idei utolsó hazai fellépésén az újonc, eddig mindössze egyetlen pontot gyűjtő Bőnyt fogadta a Veszprém a futsal élvonal hétfői játéknapján. A bakonyiak kiváló őszt produkáltak, azonban az utolsó két bajnokijukat egyaránt elvesztették, remek alkalom kínálkozott tehát a javításra és a dobogós hely visszaszerzésére.

Álmosan kezdett az 1. FCV, az első öt percben két nagy lehetőséget is kidolgoztak a vendégek. Előbb a bőnyiek ügyetlenkedték el a lehetőséget, másodjára pedig Tar kotorta ki a játékrészt a gólvonalról. A Veszprém lassanként elérte a szükséges fordulatszámot, Bognár egyenlíthetett is volna, azonban nem érte el Tatai jó ütemű átadását. Ennél is nagyobb lehetőség adódott a hazaiak előtt a 10. percben: Finta hét méterről végezhetett el szabadrúgást, szép kombináció végén a játékszer Tatai elé került, aki hatalmas felső kapufát lőtt.

Érett az egyenlítés, Finta 15. percben eleresztett lövése azonban még a kapu fölé szállt. Nem sokkal később aztán megtört a jég: Finta mélységi passzát a hosszúnál érkező Püspök kotorta a hálóba (1-0). A félidő hajrája lüktető játékot, s mindkét kapu előtt sok helyzetet hozott, de több gól már nem esett a szünetig.

Öt perc telt a második felvonásból, amikor beindult a hazai gólgyártás. Egy gyors kontra végén Füzy szép egyéni megmozdulással duplázta meg csapata előnyét. Másodpercekkel a középkezdés után pedig Püspök lába is elsült, tíz méterről védhetetlen bombát zúdított a kisalföldi kapura. S ezzel még mindig nem volt vége a rohamnak, Tar húzta meg a jobb oldalon, majd szépen ellőtte a labdát a hosszú alsó sarokba (26. perc: 4-0).

Csak percekre szabadult fel a Bőny kapuja, Boromisza Gábor lapos passzára Tatai érkezett remek ütemben, aki közelről a hálóba is piszkálta azt. A vendégek kevés veszélyt jelentettek Spandler kapujára, amikor kellett, akkor pedig hárított a jobbára csereként számításba vett portás.

A 33. percben kezezés miatt hatméterest lőhetett a rivális. Bieder nézett farkasszemet a csereként beállt Sárdival, majd higgadtan a kapuba lőtt (5-1). Öttel a szünet előtt a sokat dolgozó Finta is feliratozott a gólszerzők, Tatai pedig már a második góljánál járt. Az utolsó szó aztán a bőnyieké volt, a 7-2-es végeredményt Nyíregyházky állította be egy gyors ellentámadás végén.

Mivel a Dunaferr 4-4-es döntetlent ért el az Aramis vendéglátójaként, az 1. FCV visszavette második helyét a tabellán. A Madarász-csapat pénteken a Berettyóújfalu vendégeként zárja az idei küzdelmeket.

Futsal NB I, 11. forduló:
1. FC Veszprém–Bőny 7-2 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Futó (Czene-Joó, Török).
Veszprém: Spandler – Bognár, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Sárdi (kapus), Finta, Püspök, Füzy, Tar, Erdősi, Sándor. Vezetőedző: Madarász János.
Bőny: Szabó R. – Nyíregyházky, Zobák, Peczár, Bogyó. Csere: Laukó (kapus), Nagy M., Namuquita, Bieder, Mógor, Tóth F., Balanescu, Lanzendorfen. Vezetőedző: Kénoszt Ferenc.
Gólszerzők: Püspök (17., 26.), Füzy (25.), Tar (26.), Tatai (29., 36.), Finta (36.), ill. Bieder (33.), Nyíregyházky (38.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Behúztuk a kötelezőt. Az első félidei játékunkkal nem vagyok elégedett, a másodikban viszont kiszolgáltuk a közönséget, szép gólokat lőttünk. Van még egy mérkőzésünk idén, azt is szeretnénk megnyerni.

Kénoszt Ferenc: – A Veszprém jobb játékosokból áll, s többet is edz nálunk. Látszott, hogy rengeteg begyakorolt figurát alkalmaznak, a gólok zömét azonban mégis az egy az egy elleni játékból kaptuk. Építkezünk tovább. A célunk, hogy a rájátszásra ütőképes csapatot kovácsoljunk. Nekünk nem a Veszprémet kell legyőznünk a céljaink eléréséhez.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. május 23. 10:26
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »