Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megszorította a Fradit a Barabás

2014. február 11. 18:21
A veszprémi női kézilabdacsapat tízgólos hátrányból állt fel mínusz kettőre, a végén azonban az esélyesebb Ferencváros örülhetett.

A női kézilabda NB I 18. fordulójában a tabella második helyén álló Ferencváros látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba. A kezdő sípszó előtt a résztvevők egyperces néma felállással emlékeztek a magyar női válogatott vasárnap elhunyt norvég szövetségi kapitányára, Karl Erik Böhnre.

A képre kattintva galéria nyílik!

A magyar válogatott gerincét adó vendégcsapat ellentmondást nem tűrően kezdett, Takács duplája és Planéta átlövése után azonban gyorsan közelebb lopódzott a Veszprém (6. perc: 4:5). Sajnos a folytatásban már nem sikerült tartani a tempót a zöld-fehérekkel, akik kemény védekezésükkel teljesen elbizonytalanították a mienket (14. perc: 5:10).

Róth Kálmán időkérése után sem változott a játék képe, a találkozó ezen szakaszában nem voltak egy súlycsoportban a felek. A veszprémiek hetesből sem tudtak túljárni Szikora eszén, előbb Planéta durrantott csúnyán fülé, majd Tóth Eszter is hibázott. A spanyol válogatott Pena azonban magabiztosan értékesítette büntetőket, ahogy Such sem tudott rontani a jobbszélen (21. perc: 6:14). A Fradi kilenccel is vezetett már, melyből nyolc maradt a pihenőre (10:18).

Hasonlóan az elsőhöz, a második felvonást is álmosan kezdte a vendéglátó, öt perc után így már tíz volt közte. A folytatás viszont egészen másként alakult: a nagyot küzdő Barabás lépésről lépésre közelített riválisához, a 42. minutumban már csak hattal vezettek a fővárosiak (16:22). A fór pedig tovább is csökkenhetett volna, ám – Cifra harmadik kétperces kiállítása és Steinbach kisbüntetése után – Pena kettős emberhátrányban is betalált.

Igaz, ez sem szegte a mieink kedvét, Takács újabb két góllal látótávolságon belülre lőtte az övéit (49. perc: 21:25). Elek Gábornak időt kellett kérnie, a hajárára pedig kénytelen volt visszahozni az első sorát. Tízzel a vég előtt Szucsánszki lövése talált utat Pásztor kapujába, amelyre 4:0-s sorozattal válaszoltak a bakonyiak (24:26). Az első játékrészben színházi közönségre hasonlító publikum hangos buzdításba kezdett. Pelczéderéknek pedig több lehetősége is adódott, hogy egyre csökkentsék hátrányukat, de ezek a kísérletek kimaradtak. Such azonban – kilencperces gólcsendet megtörve – ziccerből betalált, végleg eldöntve a két pont sorsát (24:27).

Női kézilabda NB I, 18. forduló:
Veszprém Barabás DTKC–FTC-Rail Cargo Hungaria 24:27 (10:18)
Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: Szemerey – Vesztergombi 1, TÓTH G. 5., TAKÁCS 5, Planéta 4 (1), Kurucz 1, PELCZÉDER 4. Csere: Pásztor (kapus), Tóth E. 4 (2), Gulyás, Horváth D., Kokas. Vezetőedző: Róth Kálmán.
FTC: Szikora – SUCH 5, Tomori 1, Szamoránsky 1, Szucsánszki 2, ZÁCSIK 4, Vérten 3. Csere: Abramovics (kapus), PENA 6 (4), Cifra 2, Szekerczés, Mészáros 1, Steinbach 1, Szarka 1. Vezetőedző: Elek Gábor.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/4.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Sajnos nagyon gyengén kezdtünk, ami az egész első játékrészre rányomta a bélyegét, s így jelentős hátrányba kerültünk. A második félidőben óriási akaraterővel küzdöttünk, így a Fradinak a győzelemhez vissza kellett hoznia az első sorát.


 

Elek Gábor: – Az első félidő könnyed és felszabadult játéka után – elsősorban az én hibámnak köszönhetően – visszaesett a támadójátékunk. De ezt meg kellett ma lépnem, mert kíváncsi voltam egy-két dologra. Ezúton is gratulálok a Veszprémnek, nagyon szeretem ezt a kis csapatot, amiért így tud küzdeni. Ők a következő generáció nagy ígéretei.
 

Galéria
Veszprém Barabás DTKC – FTC-Rail Cargo Hungaria 24:27
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.