Nyertek és elmozdultak az utolsó helyről

  • VESC röplabda
  • 2016.11.21
  • 19:12
Új összetételű kezdő hatosával, hasznos liberó játékkal, valamint Májusi Réka fantasztikus nyitásaival és mezőnyvédekezésével megszületett a VESC régóta várt győzelme a női röplabda NB II-ben.

Az első játszmában végig a mieink irányították a játékot, de néhány bosszantó hibájuk miatt mégis a Közgáz jutott előnyhöz. A következő két szettben a viszonylag sok rontott nyitás ellenére is – mind a hálónál, mind mezőnyvédekezésben – leiskolázták ellenfelüket (14:10). Látványos, kemény ütések, határozott sánc jellemezte a bakonyiak játékát.

Végre nyert a VESC (archív fotó)

A negyedik játékrészben ismét egy kis lazítás következett veszprémi oldalon, a hazaiak feleslegesen engedték, hogy a budapesti lányok felkeljenek a padlóról, s újra játékba lendüljenek. Emiatt izgalmas végjátékkal zárult a mérkőzés, melyet hatalmas ünneplés követett, a VESC ugyanis hozta a kötelező győzelmet.

Női röplabda NB II Nyugati csoport, 6. forduló:
VESC–Közgáz SC 3:1 (-25, 14, 10, 22)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok.
VESC: Zsinka Viktória, Szelle Dóra, Szmetán Réka, Lados Gabriella, Varga Cintia, Miklós Roxána. Liberó: Rivnyák Eszter. Csere: Májusi Réka, Pusztay Dóra, Pusztay Klaudia, Horváth Daniella. Edző: Magi Gábor.

A juniorok mérkőzésén:
VESC–Közgáz SC 3:2 (17, 14, -17, -23, 11)