Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Harcművészek lepték el a Lovassyt

2016. október 9. 16:22
Ötödik alkalommal rendezték meg a BUDO harcművészeti gálát szombaton, melynek ezúttal is a Lovassy Gimnázium volt vendéglátója. Több mint 160 fellépő hirdette a harcművészetek kultúráját.

Az esemény hivatalos megnyitóján Ovádi Péter önkormányzati képviselő elmondta: életünk annak ellenére van teli küzdelemmel, hogy legtöbben a békére, s a belső harmónia megtalálására törekszünk. Ovádi Péter szerint a mindennapos küzdelmeink megvívásában nyújtanak segítséget a harcművészetek. – Kitartást, becsületet és bátorságot adnak, emberségre nevelnek – húzta alá.

Tizennégy harci stílus több mint százhatvan képviselője vett részt az egész napos bemutatókon, melynek fő célja a ősi harcművészetek kultúrájának és hagyományainak ápolása volt. A fiatalokat is szerették volna megszólítani a szervezők. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sok gyerek keresi fel az edzőtermeket a rendezvény hatására.

Többek között a thai box, kyokushin karate, ju jitsu, kendo, taekwondo, MMA-grappling, capoeria, shotokan karate, battodo, kung fu és még sok más stílussal ismerkedhettek meg a kilátogatók. A rendezvény az egészséges életmód követésének fontosságát is bemutatta, emellett helyi őstermelők portékáiból is válogathattak az érdeklődők.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.