Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Hungária-kupa részvételi rekorddal

2014. január 30. 13:46 // Forrás: Molnár Péter
Veszprém megyei sikereket is hozott a megyeszékhelyen rendezett nemzetközi tájfutóverseny.

Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén rendezte a Veszprémi Tájfutó Club a Postás SE-vel közösen az ötnapos Hungária kupa nemzetközi tájfutóversenyt Veszprém központtal. A rendezvény változatos terepekkel várta a résztvevőket, a Magas-Bakony meredek hegyoldalaitól a katonai gyakorlóterület nyílt síkjáig terjedően, így mindenki megtalálhatta a kedvére való kihívást. A verseny helyszínei is különlegesek voltak: a bakonybéli Bakony Hotel parkja és a veszprémi Betekints-völgy gyönyörű háttérként szolgált, az újmajori katonai bázis pedig biztosította a tökéletes infrastruktúrát.

Érdekesség volt a harmadik napi városi verseny, aminek a pályái Veszprém legszebb pontjain mentek végig. A részvételi rekordot is a harmadik nap hozta, 1542 versenyző futott át a célvonalon, ezzel a rendezvény a 2000-es évek legnépesebb Hungária kupája lett. A negyedik versenynapon pedig kipróbálta a tájfutást Carlos Perez, az MKB Veszprém korábbi világválogatott kézilabdázója, aki a nyílt kategóriában a középmezőnyben végzett.

A nőknél a sérüléséből visszatért Szerencsi Ildikó (Szegedi VSE) remek formában versenyzett, és esélyt sem adott ellenfeleinek, mind az öt napot megnyerte. Mögötte viszont csak befutócsata döntötte el a második hely sorsát Bertóti Regina (Göcsej KTFE) javára Péley Dorottya (Pécsi VSK) ellenében.

A férfiaknál izgalmas csata alakult ki a felnőtt válogatott két legfiatalabb tagja és a jelenlegi szövetségi kapitány között. Végül a szakvezető a két ifjú tehetség közé ékelődve második lett, így Liszka Krisztián (Tabáni Spartacus), Dénes Zoltán (Kalocsa), Baumholczer Máté (Pécsi VSK) lett a sorrend a dobogón.

Az utánpótlás nemzeti válogatottak részére kiírt Tooltemp Youth Derby pontversenyben Magyarország lett az első, megelőzve Romániát és Ausztriát.

Az erős nemzetközi mezőnyben a Veszprém megyei versenyzők a megszokottnál kevesebb dobogós helyezést szereztek. Kiemelkedő Péntek Mátyás magabiztos győzelme a válogatottakkal tűzdelt junior mezőnyben és Molnár Zoltán dominanciája (az öt napból négyet megnyert) a legfiatalabb szenior kategóriában.


A Veszprém megyei dobogósok:
M20A
1. Péntek Mátyás (Balatonfüredi Sport Club)
M35A
1. Molnár Zoltán (Tapolcai Honvéd)
W18B
1. Weiler Virág (Tabáni Spartacus)
3. Péntek Gréti (Balatonfüredi Sport Club)
W21C
1. Domán Fruzsina (Tapolcai Honvéd SE)
W65A
1. Grant Julianna (Budai Ősforrás)
2. Cser Borbála (Balatonalmádi Herkules SE)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.