Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sportok - akadály nélkül

2014. január 30. 13:46
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében mozgáskorlátozott sportválasztót rendeznek a Lovassyban szombaton.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester kijelentette: Veszprémre jellemző a sport szeretete, számos egyesületnek ad otthont a város. Ezért is fogadta örömmel a városvezetés, hogy Veszprémbe látogat a parasport-választó rendezvény.

Porga GyulaPorga Gyula

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke fontosnak tartja, hogy minél több fogyatékkal élő sportoljon, ezért is indították útnak az országjáró programsorozatot, ami az ősszel még Győrbe, Miskolcra, Kaposvárra, Nyíregyházára és Szegedre látogat el. Míg az egészséges embernek elég egy futócipő, a megváltozott képességűek számára a sport nem evidencia, többek között akadálymentesített létesítményekre van szükségük, ezért gyakran 50-60 kilométert kell utazniuk. Ezen szeretne változtatni az MPB.

Gömöri ZsoltGömöri Zsolt

Dani Gyöngyi ezüstérmes paralimpikon vívó elárulta: olyan sportágakat mutatnak be szombaton, amelyek bárki számára elérhetőek. Pápáról egy szkanderklub képviselői érkeznek. A veszprémi vívók is nyitottak, szívesen fogadják a kerekesszékeseket is. Dani Gyöngyi megjegyezte, hogy a kerekesszékes vívásban nincs lehetőség félreugrani a szúrások elől, a sportolók sikere sokkal inkább a vívótechnikájukon múlik, mint egészséges társaiknak.  

Dani GyöngyiDani Gyöngyi

A mozgáskorlátozottak olyan hagyományos sportokat is űzhetnek, mint az asztalitenisz.  Veszprémben régóta létező sportág a petanque, illetve kerekesszékes változata, a boccia, és városunkban is elérhető a kerekesszékes kosárlabda.

A szombati rendezvényen segítő kutyák bemutatóját is láthatja a közönség. A rendezvényre nem csak mozgássérülteket várnak, bárki kipróbálhatja a fent említett sportágakat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.