Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vívóműhellyel gazdagodott a város

2016. szeptember 21. 22:04
A Botev iskolában több mint ötven gyermek vív az SZ-L Bau Balaton Vívóklub kötelékein belül. Mostantól tíz elektromos találatérzékelővel ellátott páston gyakorolhatnak a jövő reménységei.

A kétmillió forintból megvalósított fejlesztés eredményét ünnepélyes keretek között mutatták be a sajtó képviselőinek szerda délután a Hriszto Botev Általános Iskola tornatermében. Az eseményen részt vett a kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó, Kamuti Jenő is, aki Veszprémet egy nemzetközi mércén is jegyzett sport és kulturális nagyvárosnak nevezte. A magyar vívószövetség alelnöke beszédében felelevenítette sportkarrierje első lépéseit: elmondta, ő is általános iskolásként ragadott először tőrt a kezébe.

– A sport az az eszköz, aminek segítségével becsületes társadalmat nevelhetünk – jelentette ki a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe is beválasztott tőrvívó, majd a tanulás fontosságára is felhívta a fiatal vívópalánták figyelmét.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere örömtelinek nevezte a másfél éve Veszprémben is megtalálható vívóegyesület gyarapodását. Sőt, az eddig elmaradt önkormányzati támogatás pótlására is ígéretet tett a klubnak.

Borosné Eitner Kinga, az SZ-L Bau Balaton Vívóklub klubvezetője örömtelinek nevezte, hogy a 2000-es évek elején alapított egyesület világbajnokokat és olimpikonokat adhatott Magyarországnak, sikerült túlszárnyalniuk az előzetes célkitűzéseket. – Nekünk minden vívóterem átadás ünnepnap. Tapolca, Keszthely és Balatonfüred után Veszprémben is sikertörténet kezdődhet – húzta alá.

A Balaton Vívóklub a riói olimpiára is delegált sportolót, az olimpiai bronzérmes Rédli András nemrégiben látogatta meg a boteveseket, s tartott nekik élménybeszámolót. Rédli mellett a szintén riói bronzérmes Boczkó Gábor is hosszú évekig az SZ-L Bau Balaton Vívóklub kötelékeiben versenyzett.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.