Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Dübörgő lóerők és új autók

2014. január 30. 13:45
A Veszprém Szlalom idei harmadik fordulóját szeptember 15-én rendezik az aréna parkolójában.

Az ingyenesen látogatható rendezvényt ezúttal is az SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team vezényli a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságával és a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft. segítségével karöltve. A baleset megelőzési programokhoz csatlakoztak a MARSO Angyalok is, akiknek szlogenjük a „Közlekedj Te is Angyalian!”

A már megszokott módon ismét a baleset-megelőzés jegyében fognak zajlani az események, így az ügyességi autóverseny mellett kerékpáros pálya, részegszemüveg, biztonsági öv szimulátor és az oly népszerű motoros szimulátor is megtalálhatóak lesznek. Mivel nagy érdeklődés volt az előző gyermeknapi eseményen a gyermekprogramok iránt, a kerékpáros pálya mellett most is lesz ugrálóvár.

A Veszprém Aréna parkolója autó- és motorkiállításnak is helyszínt ad: öt autószalon kilenc márkával, két motorkereskedés és egy elektromos kerékpárbolt fogadta el a szervezők meghívását.

A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyó adrenalin függők is. A látványos autózások és az időre kemény harcokat vívó pilóták, most is szép számmal képviseltetik majd magukat, hogy elragadják a szurkolók figyelmét.

A rendezők mindig új és újabb pályakialakítással rukkoltak elő és ez most sem lesz másképp. Az új nyomvonalban megtalálhatóak lesznek a szokásos pálya elemek, mint a bójalassítók, az eltolt bójakapuk, és a nyolcas, valamint a közönség és a driftesek egyik kedvence, a körforgalom is.


Veszprém Szlalom ügyességi autóverseny – programok:
(Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) regisztrált verseny)

Nevezés-gépátvétel 7:00-8:30-ig, nevezői eligazítás 9:00-kor majd rajt.
A verseny az alábbi kategóriákban zajlik majd:
R1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
R2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
R3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
T1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
T2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
T3.: 1501-ccm felett,  első és 4x4 kerék meghajtású gk,
H1.: 0-1600ccm-ig hátsókerék meghajtású gk,
H2.:1601-ccm felett, hátsókerék meghajtású gk,
J.: juniorok (ccm-től független 17 éven aluliak),
N.: Nők (típus és ccm-től független)
P.: Proto (típus és ccm-től független)  
Abszolút.(Az abszolút kategória első három helyezettje kerül értékelésre.)

Autó és motor kiállítás, kerékpáros ügyességi pálya gyerekeknek, motoros szimulátor kicsiknek és nagyoknak, biztonsági öv szimulátor és részegszemüveg teszt,KRESZ tesztek.

A rendezvény hivatalos oldalán megtalálhatóak az előző eseménykeről készült fotók, videók és eredmények. 

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.