Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Első forduló – telt ház

2016. június 25. 9:48
A SMASH strandröplabda bajnokság első teljes fordulóját rendezik meg a hétvégén a balatonfüredi Kisfaludy strandon. A kétnapos versenyen több mint 120 versenyző lép pályára és küzd a bajnoki pontokért.

A június 4-én megrendezett vegyes kategóriás versenyt megzavarta kicsit az időjárás, de ettől függetlenül sikeres versenynapot zárt a mezőny. Ez remek felkészülési lehetőség volt a csapatoknak a június 25-26-ai első forduló előtt. A SMASH-t hatodik alkalommal rendezik meg, idén három pontszerző forduló lesz: egy Balatonfüreden és kettő Zánkán.

Szombaton a nyílt női, illetve a nyílt férfi küzdelmek zajlanak, vasárnap pedig, az amatőrök és a vegyes párosok mérik össze erejüket. A nevezők listáján az ország egész területéről találhatunk játékosokat. Aki kilátogat, láthatja pályára lépni a pár évvel ezelőtti magyar bajnokot, dr. Horváth Balázst, de itt lesznek a mezőnyben a tavalyi SMASH bajnokok is, illetve a női és férfi legjobbak egyaránt. Ezeket a tényeket és a remek versenyfeltételeket figyelembe véve, izgalmas és rendkívül színvonalas mérkőzésekre van kilátás.

A női és férfi kategóriában egyaránt tizenhat páros nevezését fogadták el a szervezők, a Kisfaludy Strand három pályája ekkora mezőnyre ad lehetőséget. Vasárnap pedig huszonnégy vegyes és hat amatőr csapat indul majd csatába. A vegyes mezőny az Európa-bajnoksággal megegyező létszámmal indul, a szervezők a jeles esemény mintájára bonyolítják a versenynapot, így vasárnap bárki lehet „Európa-bajnok’. Minden kategóriában sok tartalék nevezés sorakozik, így a mezőny bizonyosan teljes lesz.

A kilátogató nézők szombaton és vasárnap 9:00-tól körül-belül este 20 óráig tekinthetnek meg mérkőzéseket. Több mint 120 sportoló, több mint 100 mérkőzés, folyamatos buli hangulat. A verseny lehetőséget nyújt a strandröplabda országos bajnokságban is szereplő játékosoknak a pontszerzésre, hiszen a SMASH „B” kategóriás versenynek minősül.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.