Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ranga Péter imádja a Veszprém-ralit

2016. június 6. 22:00 // Forrás: Ranga Motorsport
A Skoda Fabia R5-re váltó Ranga Péter–Bán Viktor páros két idei Európa-bajnoki szereplés után itthon, a 23. Veszprém-rali próbál szerencsét.

A hétvégén rendezik a 23. Veszprém-ralit, az országos rali bajnokság idei negyedik futamát.

Bár a Ranga Péter–Bán Viktor páros Kanári-szigeteki futamon elért kategóriamásodik helyezése biztató volt, a görög Acropolis Rallyn az utolsó gyorsaságin történt kiesés – szintén kategóriamásodik pozícióból – kissé átírta a forgatókönyvüket. A csapathoz kerülő Skoda Fabia R5 amúgy is „csiklandozta” a fantáziájukat, most pedig lehetőségük adódik, hogy éles körülmények között is kipróbálják.

– Idén alapvetően csak külföldi futamokat terveztünk, de az Acropolis Rallyn az utolsó gyorsaságin kiestünk és sok bajnoki pontot vesztettünk. Így gondoltuk, ha most lehetőségünk van kipróbálni egy ilyen gyári versenyautót, akkor beáldozunk egy Eb-futamot – mondta Ranga Péter.

Fotók: Ranga MotorsportFotók: Ranga Motorsport

– Sajnos nem sok tapasztalatom van az idei veszprémi pályákról, talán csak kettőn mentem közülük. Az új versenyautó viszont teljesen új, még csak tanulom, hogy kell egyáltalán beindítani, de a szerdai hivatalos teszten lesz lehetőségünk menni is vele kicsit. Nagyon izgatottan várjuk a veszprémi viadalt, hiszen még soha nem volt lehetőségünk az aktuális legmagasabb kategóriában versenyezni. Mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen autó teljesen más, mint a Mitsubishi és rengeteg kell menni vele, hogy gyorsabbak tudjunk lenni, ezért nincsenek se elvárások, se vérmes reményeink az eredményt illetően. Azért bízom benne, hogy a görög tapasztalatok segítenek majd, s élvezni tudjuk a verseny minden kilométerét ezzel a fantasztikus versenyautóval. A verseny egyébként klasszikus Veszprém-ralinak ígérkezik, imádom ezeket a pályákat. A hőség se zavarna a hétvégére, mert a külföldi versenyekre komolyan készültem fizikailag is. Remélem, tisztesen helyt tudunk állni, s majd a közeljövőben talán eljön az ideje, hogy borsot is törjünk az ellenfelek orra alá – tette hozzá.

vehirsport.hu
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.