Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy mérkőzés jutott a felnőtt vb-n

2014. január 30. 13:02 // Forrás: Németh Attila
A hazai rendezésű felnőtt birkózó világbajnokságon az észt Epp Mae legyőzte a junior korú magyar lányt, Németh Zsanettet a nők 72 kilogrammos súlycsoportjában.

Szeptember 16. és 22. között rendezték a budapesti Papp László Sportarénában a felnőtt birkózó világbajnokságot, ahol a Veszprémi Dózsa SC kadet világbajnoka és junior Eb-ezüstérmese, Németh Zsanett is megmérethette magát a legjobbakkal. A Mol Tehetségtámogató Programjának kiválósága junior kora ellenére vehetett részt a felnőtt világbajnokságon, miután tavalyi sérülését követően, a Szkopjében rendezett junior Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

Németh Zsanett az idei felnőtt kontinensviadalon ötödik észt Epp Maével találkozott. Az első menetben még kiválóan tartotta magát, sőt ő irányította a mérkőzést, riválisát meg is intették passzivitása miatt, így Zsanett vezetett 1-0-ra. A folytatásban is magabiztosnak tűnt, szép akciót indított, szinte már megemelte ellenfelét, hogy eldobja, de Mae kibújt a szorításból és megkontrázva a támadást, és Zsanett mögé került(1-2). Ez olyannyira megzavarta a magyar birkózót, hogy Mae szinte azonnal ledöntötte őt, aztán orsóba fogva a lábát meg is pörgette (1-6). Ezt követően állásból folytatták a küzdő felek, de pár másodperccel később technikai tussal véget is ért a meccs (1-9).

Ezzel a Veszprémi Dózsa tehetsége kiesett a további küzdelmekből, mivel legyőzője a következő fordulóban kikapott. 

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.